izobraževanjeOLIMPIJSKE IGRE 2021-TokioSlovenijaŠportVeč

ŠPORTNIKI SLOVENSKE VOJSKE SO SE IZ JAPONSKE VRNILI Z IZJEMNIMI REZULTATI

Na poletnih olimpijskih igrah na Japonskem je med 53 slovenskimi športniki sodelovalo tudi 18 športnikov, ki so zaposleni v Slovenski vojski.

Podpirali so jih trije trenerji, kar torej pomeni 21 pripadnikov Športne enote SV. Naši športniki so dosegli odlične rezultate, med katerimi je bila izjemna športna plezalka Janja Garnbret, ki je postala olimpijska zmagovalka v novi disciplini olimpijskega programa, kombinaciji. Najboljša je bila že v kvalifikacijah, v finalu je postavila nov rekord v hitrosti, na balvanih je edina dosegla dva od treh vrhov in tudi v težavnosti nobena plezalka ni prišla višje od nje. Tako je suvereno osvojila edino medaljo, ki ji je še manjkala v njeni zbirki. Zlato medaljo je osvojil tudi kanuist Benjamin Savšek, za katerega ima velike zasluge naš trener Jože Vidmar.

V igri za osvojitev olimpijskih medalj smo imeli še nekaj zaposlenih športnikov v SV, ki jih je do tega ločilo le nekaj centimetrov, decimetrov ali sekund. Peto mesto v finalnih obračunih so tako osvojili atleta Tina Šutej in Kristjan Čeh ter jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol. Šesto mesto je osvojila atletinja Maruša Mišmaš Zrimšek, ki je z novim državnim rekordom na 3000 metrov z ovirami premagala kar nekaj tekmovalk z boljšimi časi, med drugimi tudi zdaj že nekdanjo olimpijsko zmagovalko. Tudi drugi športniki so nastopili dobro v okviru trenutne forme in predstavljali dobršen del olimpijske delegacije, ki je bila z doseženimi petimi medaljami, tremi zlatimi, eno srebrno in eno bronasto, najboljša do zdaj na poletnih olimpijskih igrah.

Fotografije: Janja Garnbret, Maruša Mišmaš Zrimšek, Tina Šutej in Tina Mrak

 

mib

Mogoče vam bo všeč