Nekategorizirano

Spet zavajanja in kup netočnosti na MMC RTVSLO v zvezi z aktualnim dogajanjem v ZDA

RTV SLO je že znana oz. kar zloglasna zaradi poročanja svojega poročevalca iz New Yorka o političnem dogajanju v ZDA v zadnjih treh letih, kije povsem pristransko, neobjektivno ter neprofesionalno in zavajajoče, saj se predvsem osredotoča na marginalnosti in negativizme v zvezi s predsednikom Trumpom. 

Zato seveda namenoma ne omenja dosežkov kot 5,5 milijona novih delovnih mest v ZDA v zadnjih dveh letih, najnižjo stopnjo brezposelnosti in prejemnikov socialne pomoči od leta 1969, najvišjo gospodrasko rast in največjo stopnjo zaupanja v gospodarstvo v zadnjih 18 letih itd. Tudi zaradi teh dosežkov pa je po objavi raziskave 9.4. 2019 podpora Predsedniku Trump porasla na 53%, medtem ko ga ne podpira 45% vprašanih.    

Najnovejši v seriji neobjektivnih oz. kar lažnivih prispevkov RTVSLO pa je tisti z naslovom “Vzpon mladega župana na čelo predsedniške tekme v ZDA”, objavljen na MMC 9.4. 2019, v katerem je neresnica očitna že v samem naslovu.

V zadnjem času je bila namreč v ZDA objavljena vrsta javnomnenjskih raziskav renomiranih agencij o priljubljenosti posameznih kandidatov Demokratske stranke  in tudi tistih potencialnih, ki kandidature še niti niso uradno napovedali.  Vendar pa NITI ENA od teh raziskav ne postavlja na prvo mesto nekega Petea Buttigiega, temveč praktično vse nekdanjega Podpredsednika ZDA Josepha Bidena, le izjemoma pa neodvisnega Senatorja Bernieja Sandersa, medtem ko Buttigieg ni niti med prvimi petimi.  

Tako je raziskava, rezultate katere je 8.4. 2019 objavilo več ameriških medijev, pokazala da je Biden prejel 28%, Sanders 20%, Beto O’Rourke 8%, Senatorka Elizabeth Warren 7%, Senatorka Kamala Harris pa 6% glasov vprašanih. Po drugi strani pa je Petea Buttigiega podprlo le borih 3% vprašanih in je pristal na sedmem mestu!

“Anti-Trump”!

Avtorica prispevka na MMC tudi poudarja, da je Buttigieg nekakšen “Anti-Trump”, s čimer se je mogoče povsem strinjati. Buttigieg se namreč po svojih dosedanjih dosežkih prav v NIČEMER NE MORE PRIMERJATI S TRUMPOM in je res pravo nasprotje slednjega. Trump namreč izvira iz družine poslovneža iz New Yorka nemškega porekla (mati je škotskega rodu) in je s spretnimi poslovnimi potezami postal multimilijarder (uradna ocean njegovega premoženja je namanj 3 milijarde dolarjev), s tem pa tudi DALEČ NAJBOGATEJŠI PREDSEDNIK ZDA VSEH ČASOV! Tisti, ki nekoliko bolje poznajo ZDA in tamkajšnja načela in  vrednote, vedo, kako pomemben je tam denar -ne nazadnje tudi za samo predsedniško volilno kampanjo-, kar se odraža tudi v pregovorih kot “Money Makes the World Go Round”, “Put Your Money Where Your Mouth Is”, “Money Speaks Louder Than Words”, “Show Me the Money” itd.

Najbogatejši v zgodovini ZDA pa je v povprečju tudi sedanji vladni kabinet Predsednika Trumpa.

Predsednik Trump ima tudi pet izredno uspešnih otrok (in osem vnukov), na katere je upravičeno zelo ponosen, tudi zaradi njihovega videza. Povrh pa ima tudi najlepšo in najelegantnejšo soprogo, Prvo damo ZDA, ki je edina evropskega in slovenskega porekla.

Predsednik Trump ima seveda zelo bogate izkušnje tudi v zabavništvu, saj je 14 sezon vodil zelo gledano  resničnostno oddajo “The Apprentice”, vsaj indirektno pa tudi na političnem področju, saj je med drugim spremljal in financiral kaniddaturo Hillary Clinton za senatorko v zvezni državi New York. Poleg tega pa je vsaj dve desetletji podrobno spremljal politično dogajanje in se pripravljal na vstop v predsedniško tekmo.

Seveda pa Pete Buttigieg NIMA NIČ OD ZGORAJ NAŠTETEGA, zato je res pravi “anti Trump”!

Avtorica tudi poudarja domnevno velik porast interakcij Buttigiega na družabnih omrežjih in število sledilcev na “Twitterju”, ki se je povečalo za 447.000 (ne omeni pa koliko jih pravzaprav ima skupno). Za primerjavo pa podatek, da Predsednik Trump ima največ sledilcev na “Twitterju” med milijarderji, in sicer 58,2 milijona (sledi mu Bill Gates s 46,4 milijona). Po nekaterih raziskavah pa njegova sporočila skupaj z indirektnim prenosi dosežejo celih 75% volilnega telesa, kar mu omogoča tudi neodvisnost od njemu nenaklonjenih konvencionalnih medijev pri posredovanju  ključnih sporočil.

Nekateri ameriški “main-stream” oz. “fake-news” mediji so zaradi svojega pristranskega, neobjektivnega, tendencioznega in nasploh neprofesionalnega načina poročanja že plačali visoko ceno v letu 2018, med drugim s tem, da je delo izgubilo 15.474 zaposlenih, daleč največ novinarjev. Še hujši udarec pa so mediji doživeli po objavi zaključkov Muellerjevega poročila, ko je gledanost nekaterih še dodatno drastično padla – najbolj MSNBC in CNN.

Upajmo, da se bodo slovenski mediji z enakim ali podobnim načinom poročanja še pravočasno streznili in profesionalizirali, v nasprotnem primeru pa si tudi sami gotovo zaslužijo podobno usodo kot omenjeni ameriški.

Uredništvo V FOKUSU

Mogoče vam bo všeč