Nekategorizirano

Sovražni napisi sredi Maribora

Po tem ko so grafitarji pred kratkim z napisi »Go veg« počečkali povsem nove klopi na Glavnem trgu, je Mestna občina Maribor te hitro očistila. Vendar niso dolgo ostale brez grafitov.

Sovražni napisi sredi Maribora

Levičarski vandali, ki so po Mariboru znani da čečkajo po stenah, še iz časa protestov proti Kanglerju so ponovno udarili. Ponovno na nove klopi na Glavnem trgu. Pogled mimoidočih na Glavnem trgu je tako zmoti napis »Hitler 1933« in »Janša 2020.« Enak napis smo opazili tudi na robu Trga svobode, kjer sicer ob petkih nekateri levičarski brezdelneži in lenuhi kolesarijo.

Minimalistične klopi z večjo ravno površino očitno pritegnejo nepridiprave. Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor, je že pred časom napovedal, da bo občina nadaljevala z odstranjevanjem grafitov s sovražnim govorom, s fašističnimi simboli oziroma simboli ideologij in političnih sistemov, ki izražajo protidemokratične, totalitarne in avtoritarne težnje. Čakamo torej na županove poteze.

Lenuhi, ki se v petek prelevijo v protestnike imajo očitno, tudi med tednom veliko prostega časa, da počenjajo take vragolije? Čakamo le še na odziv mariborskih poslancev opozicije ali bodo tak napis obsodili? Gregor Židan, Lidija Divjak Mirnik, Franc Trček, kje ste? No mogoče pa se bo ob napisu Mirnikova spet drla: “DIKTATURA!” Pri njej nikoli ne veš!

 

Mogoče vam bo všeč