Fotografije: Magični spomini
izobraževanjeLokalnoSlovenijašolstvo in znanje

Šola kot poligon znanja in ustvarjalnosti:«Eva bo dobila svojo obleko«

Ustvarjalci modnih oblačil bodo Evi Brglez sešili obleko! To je nagrada za zmagovalno idejo natečaja Nariši si obleko Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko. Na njem je sodelovalo skoraj 80 učencev z 18 osnovnih šol s Celjskega. Zaključna podelitev je sicer minila v duhu modne revije Legende in obiska modnega ateljeja.

Odločitev o nadaljevanju šolanja je za marsikoga obremenjujoča. Z že 11. natečajem želijo na Srednji šoli za storitvene dejavnosti in logistiko učencem približati prostore, atelje, delavnice, v katerih se pod budnim očesom mentorjev kalijo bodoči modni oblikovalci in frizerji. Šola bo letos prvič, kot odziv na potrebe na trgu dela, ponudila možnost vpisa v 4-letni program frizerski tehnik.

Fotografije: Magični spomini

 

 

 

 

 

 

 

Ravnateljica Saša Silovšek: »Trudimo se, da povezujemo različne usmeritve, znanja, veščine. Na ta način dijaki pridobijo največ kompetenc, pa še zabavno je. Tako so tudi zaključno prireditev pripravili dijaki vseh programov, nekateri so poskrbeli za tehnično podporo, fotografijo, video, drugi so pripravljali in vodili dogodek.«

 

Med na natečaj prispelimi skicami je strokovna komisija izbrala 10 finalistov . Najizvirnejšo risbo je narisala Eva Brglez z Osnovne šole Ljubno ob Savinji, ki ji bodo dijaki programa ustvarjalec modnih oblačil pomagali realizirati idejo in obleko sešili.

Fotografije: Magični spomini

Po modni pisti so hodile Legende

Dogodek so pospremili tudi z modno revijo oblačil Legende. »Z navdihom brezčasnih umetnikov, kot so Vasilij Kandinsky, Alberto Buri, Gustav Klimt, Duša Jesih, Picasso in Franz Klein, so dijaki sešili modernejše kreacije slikarjev in jih predstavili na modni brvi,« je pojasnila učiteljica Veronika Kokot. Učitelj Žan Žlebnik pa je dodal: »Dijaki frizerji so oblikovali avantgardne pričeske, ujeli so igro oblik in barv, ki so prevladovale na oblačilih. Piko na i je dodalo ustvarjalno ličenje.«

Fotografije: Magični spomini

Finalisti izbora 11. natečaja Nariši si obleko:

Tako se to dela. Od ideje do realizacije  pod isto streho. Od učenja do ustvarjanja.

vtc

vir : SZJ ŠC Celje

Mogoče vam bo všeč