Pomembno!
koronavirusSlovenijaZdravje

Pomembno: Od jutri naprej omejitev veljavnosti covid potrdila na 270 dni. Tisti z poživitvenem odmerkom z neomejenim rokom veljave

S 1. februarjem  se uvaja slovensko COVID potrdilo o HAG pozitivnem testu. Kje je razlika? EU potrdilo začne veljati 11 dan po potrditvi, slovensko covid potrdilo pa 7. oz. 11 dan za osebe, ki izolacije niso skrajšale in velja samo za slovensko ozemlje.

 

Z jutrišnjim dnem se uveljavlja omejitev veljavnosti digitalnega covid potrdila o cepljenju na 270 dni. Ta odločitev je bila na ravni Slovenije sprejeta 17. 12. 2021, na ravni EU pa 27. 12. 2022.

izjeme od karantene (foto twitter)

Prebivalci so imeli vmes dovolj časa, da so se cepili s poživitvenim odmerkom in tako zaščitili svoje zdravje, prav tako  s tem  imajo  veljavno in do nadaljnjega neomejeno QR kodo. To je bil namen organiziranih  Dnevih  cepljenja.

Cepljeni s poživitvenim odmerkom imajo neomejeno veljavno potrdilo. To so potrdila 3/3 in 2/1. Kot cepivo poživitvenega odmerka se upošteva samo mRNa cepivo (Pfizer ali Moderna). Do danes se je s poživitvenim odmerkom cepilo 587.000 ljudi

 

Sodržavljanom je bilo dana možnost da to naredijo dovolj zgodaj. Slabih 30 odstotkov od celotne populacije so vzeli zelo resno.  Ni odveč za reči to, da nobeden ni odvezan odgovornega vedenja do sebe in svojih  sodržavljanov pri izvajanju vseh protokolov in ukrepov ki se še vedno nanašajo na vso prebivalstvo v času trajanja te trdovratne  in nadležne epidemije  z še bolj trdovratnim covidom 19.

 

Odgovorni,  zdravi, živi!

 

Pripravil : Vane T. Costa

Vir:MZ

Mogoče vam bo všeč