Nekategorizirano

Šok za levičarje v ZDA in Sloveniji: Pričanje Muellerja pred Kongresom darilo Trumpu za nov štiriletni mandat predsednika ZDA

Medtem ko slovenski mainstream mediji o včerajšnjem   zaslišanju  posebnega preiskovalca Roberta Muellerja  v ameriškem Kongresu poročajo v svojem tipično zavajajočem slogu  z naslovi kot ,”Mueller vztraja pri svojih ugotovitvah” (DELO), nekateri, ki so navijali za drugačen razplet, pa molčijo (RTVSLO),  pa vodilni ameriški mediji  pričanje Muellerja označujejo povsem drugače. Tako celo komentarja v  Trumpu nenaklonjenem in na splošno degradiranem CNN   v naslovih  kot  “Mueller je pravkar dal darilo Republikancem” in  “Gotovo je videti, da Trump zmaguje”  priznavata, da se upi Demokratov in liberalnih medijev niso izpolnili. 

Ravno nasprotno, kajti osrednji ameriški mediji  naklonjeni Trumpu o tem poročajo v prispevkih z udarnimi naslovi . Tako vodilni medij “Fox News”  v najbolj gledani oddaji “Hannity”  nedvoumno poudari  “Pričanje Roberta Muellerja je bilo popolna polomija “(https://video.foxnews.com/v/6063717407001/?fbclid=IwAR2XxVsvM3T6Bo67s29cLxkVmGIDXrFJOn47picjW-MirpEGP6lIclPnI0M#sp=show-clips) ,  prav tako komentator iste medijske hiše Chris Wallace v prispevku z naslovom  “Zaslišanje Muellerja ja bila katastrofa za Demokrate in za ugled  Roberta Muellerja”.(“Chris Wallace: Mueller Hearing Has Been A “Disaster” For Democrats, Reputation Of Robert Mueller”).

Vrsti podobnih ocen pa se ni mogel izogniti niti voditelj oddaje v medijski hiši NBC liberalni Chris Todd, ko  je v komentarju priznal, da je bil nastop Muellerja polomija in ni podprl prizadevanj za začetek posotopka za razrešitev Predsednika Trumpa. (‘Optics’ of Mueller hearings were a ‘disaster’ for Democrats, NBC host admits).

Avtor prispevka v  “ABCNews” pa priznava, da po Muellerjevem pričanju ni več možnosti za začetek postopka za odstavitev Predsednika Trumpa (” ABC News correspondent says ‘impeachment’s over’ after Mueller testimon).

Svojstven prispevek k tovrstnemu celotnemu vzdušju pa daje še posebej  komentar kritičnega filmskega avtorja  Michaela Moora,  ki je tokrat napadel “medle Demokrate”  in nastop “krhkega starega  Muellerja”, po katerem  da “Trump gotovo  ekstatično uživa”. 

Res je Predsednik Trump omenjeno dogajanje v Kongresu označil kot “zelo dober dan” zanj, medtem  ko   je Bela hiša Muellerjev nastop označila  kot  zelo mučno predstavo. 

Priznani odvetnik in zaslužni profesor Univerze Harvard  Alan Derscowitz pa je  izjavil, da je po koncu Muellerjeva pričanja potrebno zadeve umiriti. 

S takšnim razpletom včerajšnjega pričanja Muellerja so se tudi sesuli upi in sanje Demokratov ter levičaskih medijev tako v ZDA kot v Sloveniji, da bi zaustavili pohod Predsednika Trumpa k zmagi na volitvah leta 2020, za kar ima dobre možnosti, temelječe na konkretnih dosežkih in rezultatih, ki so na posameznih področjih najboljši v zadnjih desetletjih, še zlasti gospodarska rast, stopnja zaposlenosti, energetska samozadostnost, krepitev  oboroženi sil ter mednarodnega položaja ZDA…In če se bodo ti trendi nadaljevali, mu njegov demokratski protikandidat  na volitvah s samo retoriko in demagogijo gotovo ne bo mogel   biti resen tekmec.

Mogoče vam bo všeč