Nekategorizirano

Sneg pobelil Pohorje

V noči s ponedeljka na torek so višji predeli Pohorja dobili prvo, za enkrat sicer še skromno pošiljko snega. Vremenski prognotiki napovedujejo, da bo letošnja zima bolj darežljiva s snegom kot pretekla. Zato smo pobarali odgovorne v Mariboskem Marpromu, upravljalcu kompleksa smučišč na mariborskem Pohorju, kako so se se pripravili na pričetek zimske sezone.

“Priprave na novo zimsko sezono so na Mariborskem Pohorju stekle že proti koncu poletja; tako že nekaj časa izvajamo različna dela, kot so košnja in planiranje terenov (smučišč), vzdrževanje žičniških naprav, servisiranje snežnih topov itd. Večina teh del je že opravljenih, zato ocenjujemo, da bomo pravočasno pripravljeni na prihajajočo zimsko sezono. Plan je, da bi smučarsko sezono odprli do sredine decembra, kar pa je seveda odvisno predvsem od vremenskih razmer,” nam je odgovoril Miha Rubin, v Marpromu odgovoren z stike z javnostjo.

 

Dodaja, da je trenutno  v teku več investicij, s katerimi bodo smučarjem v sezoni 2017/2018 ponudili kar nekaj novosti. Med temi so ponovna ureditev Gradisove in stare FIS proge (vlečnica Bolfenk), kjer bo tudi tekmovalni poligon, odprli bodo tudi nov otroški poligon Bellevue. “Dotrajano vlečnico Bellevue,ki smo jo že odstranili, bomo nadomestili z dvema transportnima trakovoma, ki bosta imela večjo zmogljivost od stare vlečnice, pridobitev pa bosta tudi zaradi tega, ker bosta razen smučarjev prevažala še deskarje, sankače, pležuharje itd. Med pomembnejšimi projekti, ki smo se jih lotili, sta še avtomatizacija sistema zasneževanja in nov sistem kontrole vozovnic,” sklene svoj odgovor Miha Rubin.

Mogoče vam bo všeč