Nekategorizirano

Smrt traktorista

Včeraj, tik pred 17. uro so bili policisti mariborske PU obveščeni, da v jarku ob makadamski cesti v Kozjaku nad Pesnico leži prevrnjen kmetijski traktor, pod njim pa leži negiben človek. Policisti, reševalci in gasilci, ki so jih napotili na kraj, so ugotovili, da je 66-letni voznik opisanega traktorja mrtev.

Z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila že v sredo, 18. 4. 2018, okoli 21. ure. Takrat je 66-letni domačin vozil neregistriran kmetijski traktor po lokalni cesti iz smeri Rošpoha-del v smeri Kozjaka nad Pesnico. Izven naselja Kozjak nad Pesnico, kjer makadamsko vozišče lokalne ceste poteka po klancu navzgor, širina vozišča pa je zgolj 2.40 metra, je z desnimi kolesi zapeljal desno, z vozišča. Zaradi tega se je traktor prevrnil preko desnega boka po hribu navzdol in ostal obrnjen na pokrovu motorja, volanu in sedežu, s kolesi obrnjen navzgor. Pri prevračanju traktorja je voznik padel z njega in obležal ukleščen pod njim. Pri tem je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju prometne nesreče.

Dosedanje ugotovitve policistov kažejo na to, da je bil v prometni nesreči udeležen sam. Policisti Postaje prometne policije Maribor, ki so opravili ogled, so odredili dodatna izvedenska mnenja, mrtvoglednica pa sanitarno obdukcijo. Kmetijski traktor znamke Tomo Vinković sicer ni imel varnostnega loka.

Mogoče vam bo všeč