Nekategorizirano

Dr. Milan Zver: Bolonjska reforma se mora nadaljevati

Evropski parlament je danes v Strasbourgu razpravljal o izvajanju bolonjskega procesa, s katerim se je pred dvema desetletjema začelo oblikovanje skupnega evropskega visokošolskega prostora.

Razprava je potekala v pričakovanju prihajajoče ministrske konference v Parizu, kjer bodo države članice v sodelovanju z Evropsko komisijo proučile napredek procesa in določile cilje za prihodnost.

Vodja slovenske delegacije v Evropski ljudski stranki dr. Milan Zver, ki je bil v okviru poslanske skupine odgovoren za resolucijo na to temo, je v govoru pozval k nadaljevanju procesa: “Bolonjska reforma se mora nadaljevati, saj bo Evropska unija le na tak način lahko prišla do t.i. tretje, nove generacije univerz, ki jih v Evropi nujno potrebujemo.”

Dejal je, da je kljub  “šarmu stare, t.i. Humboldtove univerze, ki je še vedno zelo živ in ima podporo tako med profesorji kot študenti, očitno, da Evropejce dinamika razvoja sili k temu, da univerze postajajo vse bolj kvalitetne in vitalne.”

 “S procesom nisem povsem zadovoljen,” je povedal dr. Zver in spomnil, da je bil ta “marsikje izvajan bolj kot tehnični in manj kot vsebinski proces.”

Mogoče vam bo všeč