Nekategorizirano

SMC lomasti po splošni bolnišnici Celje

V sredo popoldne je svet zavoda Splošne bolnišnice Celje pričakovano z dvotretjinsko večino razrešil poslovnega direktorja Marjana Ferjanca. Razrešili so ga kljub temu, da se je na njegovo stran postavil celoten strokovni svet. Ferjanc  je napovedal   pritožbo, saj meni, da je razrešitev nezakonita.

Zadnje tedne se je  v Celju govorilo, razpredalo, ugibalo, kako in kaj je z usodo  in položajem mag. Marjana Ferjanca, poslovnega direktorja Splošne  bolnišnice  Celje. Svet Zavoda(beri Vlada RS-Ministrstvo za Zdravje), v katerem imajo dvotretjinsko večino predstavniki Vlade kot ustanovitelja, so bili nastavljeni le zato, da zrušijo Marjana Ferjanca.

Vladna kombinatorika brez okusa, takta in občutkov  ter z »bager« logiko,  je tudi v Celju nadaljevala z deratizacijo članstva svetov in  drugih vodilnih  v zavodih, podjetjih in ostalih ustanovah , ki jih obvladuje. Čas  za poplačilo zvestobe, lojalnosti,  in podpore se nezadržno bliža. Tudi tukaj je tako. Vodenje bolnišnice je treba prepustiti nekomu ki spada v krog zvestih »obdarjencev«.

Na sami seji Sveta Zavoda SB Celje, tako Marjan Ferjanc, je bila posebna  točka razgovor s člani Strokovnega sveta bolnišnice, na kateri  je bilo predstavljeno mnenje  medicinske stroke in vseh zaposlenih. Mnenje stroke je bilo absolutno v prid  Marjanu Ferjancu, v času njegovega desetletnega direktorovanja je  bolnišnica dosegala izjemne uspehe. Po besedah  strokovnega direktorja Bolnišnice Franca Vindišarja,   je bila stroka na sredini seji   Sveta  SB Celje povožena in neupoštevana. Razlagi so prisluhnili, niso komentirali in izglasovali razrešitev. Striktno so se morali držati  navodil, kako je treba glasovati za odstavitev poslovnega direktorja.

 Pri odstavitvi, razrešitvi poslovnega direktorja SB Celje , mag. Marjana Ferjanca ne gre spregledati njegovo politično opredeljenost in njegovo izpostavljenost v lokalnem okolju, pa tudi na državnem nivoju.  Je namreč vidnejši član Slovenske demokratske stranke.

Sledila bo oziroma bo marala slediti najprej potrditev  razrešnice s strani Vlade-Ministrstva za Zdravje ter imenovanje vršilca dolžnosti. Do takrat ostaja Marjan Ferjanc na čelu  SB Celje kot direktor.

Strokovni svet SB Celje, na čelu s strokovnem direktorjem  Francem Vindišarjem, bo na Ministrstvo za Zdravje naslovil peticijo, tudi z napovedanimi potezami v primeru, če Vlada vseeno potrdi sklep Sveta SB Celje in razreši Marjana Ferjanca.

Mag. Marjan Ferjanc  bo pravice pravico iskal po sodni poti, saj je bil razrešen neutemeljene, brez vsake strokovne podlage, saj je šlo za  politično skonstruirano odločitev članov Sveta in ne v dobro bolnikom ter ostalim občanom, čigar servis bi bolnišnica morala biti.

Tekst in foto: Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč