Nekategorizirano

Naj podjetje in naj zaposlovalec v Podravju

Štajerska gospodarska zbornica je ob podpori časnika Večer v drugo pripravila izbor naj podjetja Podravske regije za leto 2016. 16. novembra 1917 so v hotelu Habakuk v Mariboru razglasili zmagovalce. Za Koroško regijo so takšen izbor opravili 10. oktobra 2017, za Pomursko regijo pa 17. oktobra 2017.

Prireditev je s svojo prisotnostjo počastil tudi stari/novi predsednik republike Borut Pahor. Prireditev se je pričela z okroglo mizo. Sogovorniki so bili Rok Moljk iz Zavarovalnice Sava, Boris Sovič, direktor  Elektro Maribor in Marko Podgornik, direktor Mikro+Polo. Zaključek razprave je bil, da je slovensko in posledično tudi podravsko gospodarstvo v odlični kondiciji, kar velja hitro izkoristiti.

Izbor Podravsko podjetje leta sicer poteka v štirih kategorijah: 

  • naj mikropodjetje z manj kot deset zaposlenimi in letnim prometom, ki ne presega dva milijona evrov;
  • naj malo podjetje z manj kot 50 zaposlenimi in letnim prometom, ki ne presega deset milijonov evrov;
  • naj srednje podjetje z manj kot 250 zaposlenimi in letnim prometom do 50 milijonov evrov;
  • za naj veliko podjetje pa lahko kandidirajo vsa podjetja, ki presegajo kriterije za srednja podjetja.

Med prijavljenimi srednje velikimi in velikimi podjetji je komisija izbrala tudi Naj zaposlovalca Podravja leta 2016. Naj podjetje Podravja po izboru bralk in bralcev Večera pa so izbrali bralci z glasovanjem na spletni strani Večera ali po glasovnicah, ki so bile objavljene v tiskani izdaji Večera. Komisijo so sestavljali dr. Roman Glaser, predsednik komisije, Melita Ferlež, mag. Jožica Planinšec Deržek, dr. Franjo Mlinarič, EPF, Milan Jarc, Avto Jarc, mag. Aleksander Bratina, Večer in Sašo Todorović, Večer. Komisija za izbor naj zaposlovalca pa je bila v sestavi Vlasta Stojak, Zavod za zaposlovanje, mag. Aleksandra Pivec, mag. Vida Perko, Academia, Rolanda Fornezzi, samostojna podjetnica in Damir Battisti, Adecco H.R.

Med mikropodjetji so bili finalisti Galerija Gosposka, Maribor; Kogal, Maribor; Tehmont, Maribor; zmage pa se je veselil Saša Arsenovič, direktor in lastnik podjetja Galerija Gosposka.

Med malimi podjetji so bili finalisti T.C.Jakl, Središče ob Dravi; Zerox, Ptuj; Ma-tisk, Maribor; naslov pa je šel v Središče ob Dravi k podjetju Tehnološki center Jakl.

Med srednjimi podjetji so bili finalisti Mega-Metal, Ruše; Tekstilni diskont KiK, Maribor; Re-mont, Ptuj. Žirija je odločila, da je najboljše tovrstno podjetje ruški Mega-Metal.

Med velikimi podjetji so bili finalisti Impol, Slovenska Bistrica; Pošta Slovenije, Maribor; Tovarna bovdenov in plastike TBP, Lenart. Tako kot lani je tudi letos slovenskobistriški Impol zmagal v tej kategoriji.

Med podjetji po izboru bralcev Večera so bili finalisti Moga, Maribor; Galerija Gosposka, Maribor; Zavarovalnica Sava, Maribor; AJM, Pesnica pri Mariboru; Elektro Maribor, Maribor; Marles, Maribor; Hiša penin, Radgona; Zadruga Dobrina, Maribor; Mikro+Polo, Maribor. Na koncu je zmagalo mariborsko podjetje Mikro+Polo, največji dobavitelj laboratorijske opreme v Sloveniji.

Med naj-zaposlovalci so bili finalisti že omenjena srednja in velika podjetja, ob njih pa še Aktiva Varovanje, Maribor; najboljši zaposlovalec pa je postal Talum iz Kidričevega.

Mogoče vam bo všeč