Nekategorizirano

Šmarje pri Jelšah, neprostovoljno še kar vodi po številu okuženih s COVID 19

V Šmarju pri Jelšah je v DSO število okuženih  stanovalcev in zaposlenih novim koronavirusom poraslo na 131 kar je 12 več kot v nedeljo.  Kljub preventivnim ukrepom se okužba tako še naprej širi. Stanje večine okuženih kljub številnim pridruženim boleznim je stabilno, trije stanovalci so se že vrnili iz celjske bolnišnice. Da je to glavno žarišče in da se od tod  generira največ okuženih kaže tudi podatek, da jih v celotni šmarski občini stanje okuženih 143, kar je šest več kot pa v nedeljo.

Skupno število pri katerih so ugotovili okužbo s koronavirosom  do izteka ponedeljkovega dne 1055. Umrlo jih še šest tako da je skupno število mrtvih za posledicami COVID 19 poskočilo na 36. Ta trenutek je hospitaliziranih 111 oseb. Samo v ponedeljek je bilo na novo testiranih 1202 posameznikov. Seštevek vseh do sedaj testiranih 29 412.

Ohrabrujoče je to, da  se virus ne širi več eksponentno ampak linearno. To delno nakazuje na možnost sproščanja določenih omejitev in začetek dela v določenih dejavnosti, seveda ob upoštevanju nekaterih  omejitvah, kar se zaščite tiče. To velja posebej za dejavnosti, kjer se mora upoštevati distanca med zaposlenimi. Tu je seveda mišljeno  za dejavnosti  proizvodnje, trgovine in prometa, ki jih je možno opravljati ob upoštevanju razdalji in temu primerne higiene.

Če se bo v prihodnjem tednu ali dveh ob dodatnem umirjanju epidemije, ali se vrši boljši nadzor na d številom okužb,  lahko pride do rahljanja nekaterih omejitev. Nadzor gibanja pozitivnih je še naprej je nujen.  Ob naštetih upoštevanjih, se lahko  del spremembe  zgodilo po velikonočnem ponedeljku.

Ob tem pa vsepovsod potekajo donacije v opremi in denarju po skoraj vseh občinah v regiji in državi. In tako je tudi prav. Za življenje vseh nas se gre in zato kako bomo živeli jutri, pojutrišnjem.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč