Nekategorizirano

Slovenski obrtniki sporočajo Mesčevi Levici: VSI SMO AKRAPOVIČI

Na včerajšnji nastop liderja Levice Luke Mesca v oddaji Tarča TVSLO se je oglasil tudi predsednik OZS Brankoi Meh, ki v svojem sporočilu za javnost no skrival ogorčenja nad slišanim iz ust Luke Mesca.

Kot predsednik največje zbornice gospodarstva v Sloveniji se čutim odgovornega ponovno opozoriti, da signali, ki jih daje nova vlada skupaj z Levico, ustvarjajo negativno klimo, ki bo lahko imela škodljive posledice za Slovenijo.

Z ogorčenjem in hkrati začudenjem sem poslušal izjave Luke Meseca v sinočnji oddaji Tarča na TV Slovenija. Z ogorčenjem zato, ker o uglednem podjetniku Igorju Akrapoviču govori žaljivo, namesto da bi bil hvaležen gospodarstvu, ki polni državno blagajno, ustvarja delovna mesta in zagotavlja pogoje za socialno državo. Luka Mesec je ponovno pokazal svoje  neznanje o tem, kaj je davčna utaja, ne ločuje niti gospodarstvenikov in tajkunov.

Obenem pa sem ogorčen tudi nad objavami poslanca Mihe Kordiša na svojem Facebook profilu. To sicer ni prvič, saj je pred časom javno izjavil, da je slovensko malo gospodarstvo kramarsko gospodarstvo. Iz njegovih zadnjih objav pa je mogoče razbrati, da gospodarstvu v Levici grozijo celo z nacionalizacijo! Takšne izjave so nedopustne in kažejo nespoštljiv odnos do vseh obrtnikov in podjetnikov v naši državi.

V OZS smo petorček ves čas opozarjali in v naših stališčih jasno izražali pomisleke, da so stališča Levice radikalna in bo vladanje z njimi zelo težavno. Da je Levica škodljiva sem tudi javno povedal pred dvema dnevoma na POP TV-ju, včeraj pa se je v oddaji Tarča jasno pokazalo, da so naše bojazni upravičene. Najbrž si nova vlada ne želi, da bi se sprožil plaz razočaranja in strahu pred negotovostjo v bližnji prihodnosti. Namesto da bi še bolj okrepili gospodarstvo, s trenutnimi signali in vsebino koalicijskega sporazuma nova vlada s podporo Levice dela prav nasprotno!   

Levica s svojimi izjavami ustvarja strah in negotovost. Žal pa bomo zaradi tega eksperimenta posameznikov iz Levice, ki nimajo niti enega delovnega dne v gospodarstvu, na slabšem vsi državljani Republike Slovenije.

Sprašujem se, kdaj bo tega konec. Brez uspešnega in močnega gospodarstva tudi javnega zdravstva, šolstva in blaginje ne bo! Se tega zavedata Mesec in Kordiš, ki v gospodarstvu vidita kapitaliste in tajkune? Si res želimo imeti v Sloveniji drugo Venezuelo?

Če bi Levica želela storiti kaj dobrega in koristnega za Slovenijo, bi si drznila vstopiti v Vlado in prevzeti odgovornost. Tega seveda ni storila, sedaj pa na strani opozicije grozi in izsiljuje. V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije bomo naredili vse, da zaščitimo slovensko gospodarstvo.

Od petročka, ki se je odločil za sodelovanje z Levico, pričakujemo, da se bo v prihodnje na tovrstni sovražni govor proti gospodarstvu ostro odzval, vsebino, ki jim jo je Levica vsilila v koalicijski sporazum, pa naj opustijo.

Za konec pa naj povem, da globoko spoštujem gospoda Igorja Akrapoviča, ki je s svojim znanjem in trdim delom ustvaril mednarodno priznano podjetje. MI VSI SMO AKRAPOVIČ!

Branko Meh, preds. OZS

Mogoče vam bo všeč