Nekategorizirano

Slovenska digitalna kripto menjalnica Bitstamp ima dnevno več kot 100.000 novih uporabnikov

Nejc Kodrič, izvršni direktor slovenske kripto menjalnice Bitstamp  je včeraj (16.12.2017)  na svojem Twitter profilu objavil, da dnevno dobivajo okoli 100.000 novih uporabnikov njihove menjalnice.

 

Bitstamp je borza-menjalnica, ki ima sedež v Luxemburgu. Ustanovljena je bila v Sloveniji že leta 2011. Bitsamp je ena največjih kripto menjalnic in borz, ki uporabnikom omogoča trgovanje z določenimi kriptovalutami: bitcoin, ethereum, litecoin, ripple in bitcoin-cash ter bitcoin-futures.

Borza Bitstamp je doživela svoj uspeh ker je predstavljala alternativo za kupovanje Bitcoinov znotraj Evrope. Medtem ko so takrat druge borze ponudile tečaje v dolarjih je Bitstamp ponudil možnost menjave v evrih.

 

Iz Slovenije je bil sedež podjetja prenesen v Luxemburg leta 2016, ko so dobili dovoljenje luxemburške vlade, ki jim je omogočila legalno poslovanje znotraj Evropske Unije.

Zanimivo je dejstvo, da je pred mesecem dni največja svetovna (digitalna) borza Coinbase objavila da so prvič dobili 100.000 novih koristnikov v roku 24 ur. Sedaj se s to številko lahko pohvali tudi Bitstamp. V zvezi z novo nastalo situacijo, bodo v najhitrejšem možnem času nadgradili sistem in pohitrili delovanje platforme. Ta informacija je dober indikator koliko novih uporabnikov odkriva Bitcoin in ostale kriptovalute in investira v njih.

Kriptovalute nezadržno prodirajo v naše življenje in nenehno rastejo. Prav tako mediji z nenehnim pisanjem o kriptovalutah posredno dvigujejo ceno Bitcoina in ostalih kriptovalut.

Leto 2018 bo definitivno leto kritpovalut.

 

Članek je povzet po spletnem časopisu https://crobitcoin.com/

Mogoče vam bo všeč