Nekategorizirano

Slovenija je unikum in svetovni fenomen v boju proti Covid 19, čeprav ima ta aktivne kolaborante v levičarski opoziciji

Kakor koli obrnemo, Slovenija je v boju prodi pandemiji novega koronavirusa svetovni unikum in fenomen hkrati. Smo edina država, v kateri je prišlo do menjave oblasti prav v trenutku eksplozije smrtonosnega virusa Covid 19, zaradi katerega je prejšnja vlada Marjana Šarca strahopetno in šlevasto odstopila, nastali kaos pa z ukrepi že s prvim dnem vladanja pričela reševati vlada Janeza Janše. Po poldrugem mesecu, kar je na oblasti desnosredinska koalicija SDS, SMC, NSi in Desus, je osnovna ugotovitev zelo preprosta: uspelo jim je!

Unikum zato, ker vsi relevantni podatki, pa naj se levičarske opozicijske stranke, ki so “izdale” interes slovenskega naroda in zaradi lastne nesposobnosti šlevasto prepustile reševanje nastale krize drugi vladi, pritrjujejo ugotovitvi, da je Slovenija v tem trenutku v samem svetovnem vrhu po uspešnosti boja proti epidemiji Covid 19. To potrjujejo tudi ugotovitve prestižne britanske Univerze v Oxfordu, ki sistematično spremlja ukrepe vlad za zajezitev širjenja epidemije novega koronavirusa. Na podlagi 13 različnih kriterijev so  sestavili Indeks odzivnosti in Slovenija je pri tem dosegla najvišjo vrednost, od 100 možnih točk so Janševi vladi namenili 100 točk. V zadnjih dneh so z javnimi priznanji in pohvalami ukrepov to potrdila tudi tuja diplomatska predstavništva v Sloveniji.

In zakaj je ob tem, da je unikum, Slovenija tudi svetovni fenomen!?

V nobeni ampak res v nobeni državi, se ob ekspsloziji koronavirusa ni zgodila menjava oblasti. V nobeni, ampak res v nobeni količkaj demokratični državi, se opozicija kot stekli psi ne loti novih oblastnikov, temveč jim pusti 100 dni, da pokažejo prve rezultate vladanja. To sicer velja za normalne razmere, epidemija koronavirusa pa nam je vsilila izredne razmere, praktično vojno stanje, zato bi bila toleranca opozicije toliko bolj pričakovana. 

Opozicije in seveda dominantnih medijev, ki pa so se povsem piškotarsko “uklonili” globoki državi in se z vsem orožjem, tudi s pritlehnimi manipulacijami, lažmi in diskreditacijami, lotili vladajoče desnosredinske koalicije. Seznam medijskih hlapcev levice je dolg, od nacionaalne RTV Slovenija, ki jo plačujemo vsi davkoplačevalci, preko komercialne POP TV do tiskanih in elektronskih medijev, ki so v lasti tajkunov, zvestih Forumu 21, globoki državi in Milanu Kučanu. Da so sposobni najbolj sprevrženih  oblik manipulacije, so ti mediji dokazali ta teden z zavržnim konstruktom nabave zaščitnih mask in druge zaščitne opreme. Oporo medijske diskreditacije in linča posameznih ministrov, na koncu pa celotne vlade Janeza Janše, so našli v “narodnih izdajalcih” tipa Marjan Šarec in Dejan Židan, ki so seveda izkoristili pet minut medijske slave za bruhanje laži, podlih podtikanj in samopromicije, ki naj bi jim po morebitnem padcu Janševe vlade pomagala nazaj na oblast. Šarec bi kar interpeliral, Počivavška, Tonina, na koncu pa kar rušil celo vlado!

Preberi še: https://vfokusu.com/post/542998/marjan-podobnik-zavrzno-je-da-mediji-zvesti-globoki-drzavi-na-kriz-nabijajo-tiste-ki-so-uvozili-zascitne-maske

Upam, res upam, da s(m)o državljani Slovenije vseeno spoznali in dojeli, da je desnosredinska vlada Janeza Janše  v poldrugem mesecu dni storila 10 krat več, kakor Šarčeva!

Belgija z najvišjo stopnjo umrlih za Covid 19 na svetu

In na koncu, nekaj podatkov o najbolj negativnih primerih držav in vlad v boju proti epidemiji koronavirusa: Najvišjo stopnjo umrlih za Covid-19 na svetu ima Belgija in sicer pri 11,7 milijona prebivalcev kar 5.683 umrlih (podatek z 22.04.2020). Sledita Švedska in Švica. Na Švedskem se je s koronavirusom okužilo 14.777 oseb, od teh jih je 1.580 umrlo. Stopnja umrljivosti je 10,6% in višja kot v Nemčiji s 3,1%. V Švici je glede na število prebivalcev za Covid 19 umrlo trikrat več ljudi, kakor v Nemčiji in Avstriji in sicer pri 28.000 okuženih kar 1.500 umrlih. 

Kot rečeno, Belgiji pripada neslavni rekord po številu žrtev na milijon prebivalcev, 503 smrtne žrtve, medtem ko jih ima Španija 446, Italija pa 391. Na Češkem, ki je uvedla podobne varnostne ukrepe za omejevanje širjenja Covid 19, so podatki naslednji: registriranih 8.098 okuženih in 188 umrlih oseb, stopnja umrljivosti le 2,3%. In Slovenija: do danes 1.373 potrjenih okužb in 80 umrlih, kar pomeni, da ima ena Švedska kar 20 krat višjo umrljivost od Slovenije.

Teh več kot v nebo vpijočih podatkov, ki sami po sebi govorijo o tem, kdo se je uspešno spopadel z epidemijo, slovenski MSM mediji nočejo in ne smejo videti,” sicer ostanejo brez “piškotov” globoke države! In ja, v teh državah z nič kaj pozitivnimi rezultati boja proti epidemiji vladajočim opozicija ne meče polen pod noge!

Mogoče vam bo všeč