Nekategorizirano

Skoraj leto dni po brutalnem napadu! Osumljenemu partnerju napadene mariborske sodnice Daniele Ružič prepoved približevanja

Preiskovalna sodnica slovenjgraškega sodišča, ki se z zadevo ukvarja, ker je mariborsko prosilo za prenos pristojnosti, saj je Daniela Ružič zaposlena na okrožnem sodišču v Mariboru, pa še ni odločila o tem, ali bo ugodila zahtevi tožilstva po tem, da se zoper Andreja Horvata. opravi preiskava zaradi očitanega mu kaznivega dejanja.

Spomnimo: Tožilka Artenjakova je prepričana, da je prav Andrej H. tisti, ki je 16. junija lani v nočnem času partnerico, ki je takrat prišla domov, čakal v temi, se ji od zadaj približal, jo z neznanim predmetov večkrat udaril po glavi in telesu, jo zbil na tla in jo še v tem položaju pretepal, dokler ni izgubila zavesti. Kot smo izvedeli neuradno, Ružičeva organom preiskave in pregona ni mogla povedati, kdo jo je tiste noči napadel, saj napadalca ni videla, zaznala pa je, da je po tem, ko jo je prenehal udarjati, odšel proti hiši. Ko se je pripeljala domov in stopila iz avta, je dobila udarce po glavi od zadaj. Ko se je po napadu zavedla in videla, da leži v krvi, je potipala za svojim nahrbtnikom in izvlekla telefon, poklicala pa je osumljenega. Ta naj bi bil po klicu prihitel iz hiše, kaj je imel oblečeno, napadena ni videla. Nato je partner poklical reševalce. Bolj ko se je dogodek oddaljeval, bolj naj bi bila žrtev prepričana, da za napadom stoji prav Andrej H., četudi mu je s pismom, ki ga je hčerka poslala Slovenski tiskovni agenciji, stopila v bran.

Za obuditev spomina preberi:

 https://vfokusu.com/post/480697/policija-mariborski-odt-ovadila-brutalneza-ki-je-skoraj-do-smrti-pretepel-sodnico-danijelo-ruzic

Sodnica je po tem, ko je od tožilke dobila zahtevo za uvedbo preiskave in predlog, da se ukrep prepovedi približevanja osumljencu izreče, zaslišala osumljenega – ta se ni želel zagovarjati -, nato pa se odločila, da mu prepove približevanje Ružičevi. 

Mogoče vam bo všeč