Nekategorizirano

Sklepno dejanje konvencije Republikanske stranke, Donald Trump sprejel nominacijo, nato pa z “ognjem in mečem” nad Bidena!

PREDSEDNIK Donald Trump je uradno sprejel republikansko nominacijo in tako postal predsedniški kandidat pred volitvami 3. novembra, v svojem sklepnem govoru na travniku na južni strani Bele hiše pa se je z “ognjem in mečem” lotil  demokratičnega tekmeca Joea Bidena.

Medtem ko se ZDA borijo proti koronavirusni pandemiji in valu protirasističnih protestov, 70 dni pred volitvami Trumpu nacionalne javnomnenjske raziskave,  niso preveč naklonjene. Trump je sklepnem  govoru potem, ko je  sprejel nominacijo svoje stranke, bil nadvse kritičen do svojega demokratskega konkurenta. Dejal je, da bi morebitna zmaga Joea Bidena  na volitvah je le še poglobila krize, s katerimi se sooča država in ZDA pripeljale do popolne anarhije.

VIDEO: Nagovor Donalda Trumpa udeležencem konvencije

“Vse doslej se volivcem ni bilo potrebno soočiti  z jasno izbiro med dvema strankama, dvema vizijama, dvema filozofijama ali dvema programoma. Zadnja štiri leta smo odpravljali škodo, ki jo je Joe Biden naredil kot senator in podpredsednik v zadnjih 47 letih,” je dejal Trump.

Prvi trije večeri republikanske konvencije so bili osredotočeni na to, da bi Američane prepričali, da so za rasne spore v ameriških mestih krivi demokrati in ne Trumpova administracija, medtem ko je ta obljubil, da bo končal zločin in nasilje, ki sta prizadela državo.

Trumpova odločitev, da bo avditorij z več kot 1500 udeleženci konvencije nagovoril pred Belo hišo, je sicer znova vzbudila kritike, da Belo hišo povsem neprimerno uporablja za zabave in ignorira tveganje prenosa koronavirusa.

“To je kraj, kjer se počutim dobro, to je kraj, kjer se država počuti dobro,” je kritikom odgovoril Trump.

Mogoče vam bo všeč