Nekategorizirano

Škandalozno: »Najvišji predstavniki vlade RS Makedonije s klofutami do svojega kabineta«

Artan Grubi, z klofutami pregnal Dragana Raškovskega, generalnega sekretarja Vlade  iz njegovega dobro urejenega kabineta

Dan se če niti ni prevesil v dopoldan pa so že elektronski mediji in ostali novičarski portali polni novic  o obračunavanju  v novi (stari) Vladi  RS Makedonije.  Pa ne med uradniki ali ostalim administrativnim osebjem .Ampak ned »velikimi« ribami. Najvišje kotirajoči med etničnimi Albanci in takoj za Zaevim, Artan Grubi, v Vladi kot vice premier z največ pooblastili  je z klofutami ter  temu primernem besednjaku( verjetno podprt z kletvicami v materinem jeziku)  nagnal  Dragija Raškovskega, generalnega sekretarja, dosedanjega  in v nadaljevanju,  iz njegove, dotedanje pisarne.

Kot navaja  neuradni vir blizu večer.mk, se je  izvedelo da se zgodil fizični obračun med vice premierjem  Artanom Grubijem in sekretarjem Vlade Dragijem Raškovskim.

Nestrpnost in napetost v odnosih med tema dvema bi naj bila prisotna že od začetka nove vlade ko je Grubi postal prvi namestnik( po sovjetskem vzoru)premierja Zaeva, ko se je ta vselil v urejen in pripravljen kabinet v katerega je prej domoval in služboval prav ta razvpiti Raškovski znan po  nečednosti iz afere z mednarodnim predznakom. Raškovski bi naj negodoval nad takšno odločitvijo, toda brez uspeha.

Napetost bi naj dosegla vrhunec  včeraj ko Raškovski naj ne bi hotel predati  vse  ključe kabineta, pomožnih prostorov in od kabinetskega trezorja. Pri tem bi naj nastalo kar glasno prerekanje, povišane glasove, zmerjanje, ki bi po neuradnih informacijah iz vladnih krogov prineslo »nagrado« v obliki dveh do treh udarcev, ki jih je namestnik premierja  namenil in »uspešno« plasiral  v predelu glave in vratu Raškovskega, ki pa tega »darila« seveda ni pričakoval.  Kasneje naj bi jih nekdo v bližini ločil, Raškovski pa bi naj  preko uslužbenca sekretariata  poslal manjkajoče ključe od kabineta v katerega  sedaj ponosno sedi  prvi namestnik Artan Grubi, do včeraj ustvarjalno  gnezdo Raškovskega. Taistemu Raškovskemu pa Vlada sedaj pospešeno išče delovni prostor za njegovo tako pomembno delo.    

Viri navajajo,  da Artanu Grubiju to ni prvi incident v katerega je vpleten  ali da ga je celo izzval. Prvič  pa se je baje zgodilo da od 90 letih do danes, da prostore Generalnega sekretariata zasede vice premier.  Prostori  Generalnega sekretariata bi naj bili vedno dovolj blizu Vladnega predsednika, dejansko v istem stolpiču. Sedaj bo Raškovski umaknjen iz neposredne bližine in bo  potreboval fizično  dnevno premagovati določeno razdaljo kar se bo verjetno poznalo tudi na kilogrami, v primerjavi z Grubijem,  ki je fizično natreniran in karseda »fit«. 

To da je  pri menjavah vladnih garnitur praksa da se kabineti opremljajo po okusu tam delujočega ministra ali drugega visokega vladnega uradnika, normalno drži,  ni pa normalno da za dosego bolj ugodne pozicije si pomagaš z določenimi »ročnimi« spretnostmi za dosego fotelja, fikusa in dobrega razgleda.  

Ja prakse ki so nekje domače nekje povsem tuje,  dobivajo v RS Makedoniji ob uspešni in nacionalno in emocionalno »uravnoteženi« tendersko  grabežljivi in  predvsem servilni vladi pridobivajo novo alinejo v morebitnih in bodočih servilno marionetnih vladah do strank, ki jo tvorijo in do držav podpornic v neposredni politični okolici, seveda  tudi v mentalno sorodnih okoljih.

Politični in vedenjski avtogol Vlade RS Makedonije, ki bi ga morale vrteti  vse trač i tudi resne novičarske postaje .

Uspešno, za  znoreti, kaj ne?

 Vane T.Costa

 

 

Mogoče vam bo všeč