Nekategorizirano

Sindikat MORS zahteva obsodbo ljudi, ki so žalili vojake na proslavi ob dnevu državnosti

V petek je na Boruta Pahorja, predsednika Republike Slovenije in vrhovnega poveljnika Slovenske vojske ter na Mateja Tonina, ministra za obrambo, Sindikat Ministrstva za obrambo naslovil oster protest zoper neznane storilce, ki so gardiste, pripadnike SV, na proslavi državnosti zmerjali z »izdajalci«. Pahorja in Tonina tako pozivajo, da javno obsodita takšna sprevržena in nedopustna ravnanja, da po uradni dolžnosti sprožita vse postopke zoper neznane storilce, ki so s svojimi dejanji razžalili tako Slovensko vojsko kot tudi vse njene pripadnike in, da se ugotovljeni storilci javno opravičijo vsem pripadnikom SV.

 V SMO močno obsojajo in so zgroženi nad takšnimi nerazumnimi, žaljivi ravnanji neznanih posameznikov in v zvezi s tem Pahorja in Tonina pozivajo:

-da javno obsodita takšna sprevržena in nedopustna ravnanja;

-da po uradni dolžnosti sprožita vse postopke zoper neznane storilce, ki so s svojimi dejanji razžalili tako Slovensko vojsko kot tudi vse njene pripadnike ;

-da se ugotovljeni storilci javno opravičijo vsem pripadnikom SV.

Še toliko bolj jih žalosti dejstvo, da so morali takšen poziv posredovati ravno na dan, ko obeležujejo pripadniki Garde Slovenske vojske svoj praznik. Pripadniki Garde Slovenske vojske, ki častno in ponosno predstavljajo Slovensko vojsko, domovino Slovenijo tako doma in po svetu.

Naj za konec dodamo, da smo v SMO na vse pripadnike SV ponosni in da bomo storili vse, da bo pravici zadoščeno in to pričakujemo tudi od vaju,” še piše sindikat.

Mogoče vam bo všeč