Nekategorizirano

Severnokorejci s fotografijami dvojnika, skušajo svetovno javnost prepričati, kako zelo živ in zdrav je samodržec Kim Jong Un

Azijsko uredništvo spletnega časnika International Business Times je včeraj podvomilo, da se po 20 dneh popolne osame pred javnostjo na prvomajski otvoritvi tovarne umetnih gnojil pojavil  severnokorejski diktator Kim Jong Un, temveč njegov dvojnik. Dvome o tem redakcija IBT gradi na podrobni analizi fotografij in posnetkov Kim Jong Una pred njegovo osamo in nastalimi 1. maja. Pozoren opazovalec bo opazil razliko pri zobovju, ušesih in pričeski, pa tudi ženska oseba, ki ga je spremljala, naj bi bila dvojnica Kimove sestre.

Zaradi vse glasnejših ugibanj o 36 letnem severnokorejskem diktatorju, ki se v javnosti ni pojavil že več kot tri tedne, prestal naj bi poseg operacije na srcu,  je severnokorejska državna tiskovna agencija KCNA  objavila vrsto fotografij in video zapisov, ki naj bi dokazovali, kako zelo živ in zdrav naj bi bil Kim Jing Un.

Eksplozijo ugibanj o odsotnosti 36 letnega diktatorja na enem najpomembnejših praznikov v državi,  obletnici rojstva njegovega dedka Kim Il Sunga, ustanovitelja Severne Koreje.  Eni so trdili, da je umrl med kirurškim posegom ns srcu, drugi pa, da srčna operacija ni uspela in so Kim Jong Una v vegetativnem stanju preselili v enega od obmorskih sanatorijev. 

Se je po 20. dneh v javnosti pojavil resnični Kim Jong Un ali njegov dvojnik?

Severnokorejski mediji so še naprej poročali o Kimovih dejavnostih, vendar niso objavili nobenih fotografskih ali video dokazov, ki bi pomenljivo nasprotovali govoricam, ki krožijo o njegovi smrti ali slabem zdravju. In to vse do sobote, ko je severnokorejska KCNA objavila posnetke, kako se je dan prej, na 1. maj  Kim pojavil v javnosti na odprtju tovarne gnojil v bližini Pjongjanga. To je bil njegov prvi javni nastop po 11. aprilu, ki pa je že v naslednjem hipu sprožil govorice o tem, da ga ja nadomeščal njegov dvojnik.

Na družbenih omrežjih so analitki potegnili na plan Kimove fotografije in videozapise, nastale pred 11. aprilom in jih primerjali s posnetki 1. maja. Primerjava fotografij sama po sebi ponuja odgovor, da je 1. maja severnokorejsko in svetovno javnost državna agencija skušala prepričati, kako živ in zdrav je Kim Jong Un s prikazovanjem njegovega dvojnika.

Na to je na svojem twitter profilu opozorila tudi  aktivistka za človekove pravice Jennifer Zeng. Opozorila je na več kot očitne razlike med originalnim Kimom in njegovim dvojnikom, zlasti pri protetiki zob in ušesih. “Ali je prestal platično operaciji, ali pa umrl in ga nadomešča njegov klon,” je zapisal drug upporabnik twitterja. “Njegov nos se zdi nekoliko bolj zaobljen, njegova dlaka je videti širša, prej ni imel  gubic okoli oči, ko se je nasmehnil,”

Znano je dejstvo, da Kim rad uporablja dvojnike, ki potujejo z njim, ker ga je strah pred morebitnimi atentati. Tudi njegov oče Kim Jong Il  je leta 2009 poslal svojega dvojnika na srečanje s takratnim predsednikom ZDA  Billom Clintonom med njegovim obiskom Severne Koreje.

Torej, je Kim Jong Un zelo živ in zdrav, ali kot rastlina vegetira v obmorskem sanatorjiju? Da prepriča svetovno javnost v resnico, se bo morala severnokorejska državna tiskovna agencija KCNA bolj potruditi!

Mogoče vam bo všeč