Nekategorizirano

Sedma smrtna žrtev na cestah na območju PU Celje.

Nekaj ur nazaj  so iz PU Celje sporočili o prometni nesreči  območju Zidanega Mosta  v  kateri je v trčenju z avtobusom umrl 36-letni voznik osebnega vozila

Nekaj  čez  20.  uro,  se  je  na območju Zidanega Mosta, v bližini kamnoloma,  zgodila  prometna  nesreča   v kateri je  v čelnem  trčenju z avtobusom umrl 36-letni voznik osebnega vozila.
Po  prvih  podatkih  naj  bi  voznik  osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Laškega, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtobus, s katerim je nasproti  pravilno pripeljala 45-letna voznica.
V  prometni  nesreči  se je lažje poškodovala 45-letna voznica avtobusa ter vsi trije potniki avtobusa stari 23, 51 in 52 let.

Statistika in dogajanje na cestah na območju Celja s katero se poraja marsikatero vprašanje in  povzroča nemalo skrbi o tem  kaj pravzaprav  botruje temu dogajanju.

Vedno se ne moremo izgovarjati na slabe ceste, gneča na cestah, slabi pogoji, star vozni park in tako naprej.  Trkanje na vest voznikov, da ko se odpravijo na cesto naj mislijo na druge oziroma na vse udeležence v prometu, ter k odgovorni in varni vožnji. Tudi to početje ne prinese izboljšanje.  Vprašanj veliko, odgovorov malo.

V šestih prometnih nesrečah je letos na območju Policijske uprave umrlo že sedem ljudi, štirje vozniki osebnih vozil, ena voznica osebnega vozila, pešec in kolesar.

Ali se lahko nadejamo  ustavitvi trenda rasti števila vseh  prometnih nesreč, posebej tistih ki pripeljejo do smrtnih žrtev in nasilni prekinitvi človeških življenj?

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč