Nekategorizirano

Celje: »Celjske tri zvezde zasijale v polnem sijaju«

Na osrednji slovesnosti je župan Bojan Šrot Celje podelil najvišja priznanja Mestne občine Celje. Knežje mesto je 586 let po tem, ko je dobilo mestne pravice, danes dobilo dva častna meščana, Ivana Gorbelnika – Iva in msgr. dr. Stanislava Lipovška. Zlati celjski grb je župan podelil Izidorju Krivcu in Glasbeni šoli Celje, srebrni celjski grb so prejeli Gimnazija Celje – Center, Edvard Kužner in dr. Zoran Pevec, prejemniki bronastega grba so Ignac Trobiš, Milan Alašević, Društvo tabornikov Rod II. grupe odredov Celje in Drsalni klub Celje, kristalni celjski grb pa je župan podelil Bernieju Bezenšku in Izi Pavlina.

V uvodnem nagovoru vsem Celjankam in Celjanom je župan povedal:

»Pred dnevi so me vprašali zakaj rad živim v tem mestu. Jaz sem se tukaj rodil, tukaj sem hodil v šolo, tukaj živi moja družina, tukaj sem preživel praktično vse življenje. To mesto in ljudi, ki živijo tukaj imam resnično rad«. Da je izjemno lepo, pa tudi odgovorno živeti in delati v Celju, jej jasno njemu pa tudi občanom. «Živimo v čudovitem mestu obkroženi z izjemnimi ljudmi. Knežje mesto je edinstveno. Zgrajeno je na keltskih, rimskih in srednjeveških temeljih. To mesto je nekaj posebnega. Imamo vse, kar imajo veliki in imamo marsikaj, kar veliki nimajo. Imamo izjemne nagrajence. Vam je namenjen nocojšnji večer«.Meni med drugim Bojan Šrot,  župan Celja-knežjega mesta.

Nanizal je  mnogo stvari početij in občutkov ter načrtov ki so  pred nami, vse to z ciljem da bi se Celjanke in Celjani dobro in še bolje počutili  v  svojem Celju, knežjem mestu.  Pristna njegova želja, tako  osebna in kot županu je: »Naj nam pravo pot še naprej kažejo tri zlate celjske zvezde. Vse najboljše, knežje mesto!«

Slovesnost ob občinskem prazniku je pripravil in režiral celjski umetnik Kristian Koželj. Nastopili so: pevka in igralka Beti Strgar, recitatorka Neža Prah Seničar, igralec Žiga Čamernik, glasbeniki Jure Tori, Matej Haas, Maša Mareš, Anuša Plesničar in Miha Firšt, plesalke Brina Dokl, Kaja Vajdetič in Ana Cvelfar ter Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center

Celjani smo ponosni ljudje, zavedamo se da vsak ne more  biti predan, in srčno naravnan Celjan, Meščani mu dajo dušo. Tudi za zato ker ga čutijo in so vse njihove dni sanje skrbi, dnevi veselja in ustvarjalnosti se dogajaj v njem in z njim.

 In zanj!

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč