Mesto Hiydra na istoimenem otoku( Foto: Mauricio Munoz)
BalkanEvropaSlovenijaTurizemV fokusuzanimivo

Še hujši kot Angleži: “Turisti iz Kazahstana zažgali grški otok”

Včeraj se je razširila informacija o požaru,  ki so ga zanetili turisti na enem od grških otokov v bližini Peloponeza v Egejskem morju.

Gre za Kazahstanske goste na počitnikovanju v Grčiji, ki so jih  tamkajšnje oblasti aretirali. Šlo se je  13 turistov iz Kazahstana, ki  so z ognjemetom povzročili požar na otoku Hydri v Argosaronskem zalivu Egejskega morja med Atenami in Peloponezom.

Zasegli so jim  tudi najeto jahto, s katere so v petek zvečer načrtovali ognjemet, je nocoj( v soboto) sporočil grški komercialni RTV SKAI.

Poročajo da so jih  aretirali po zaslugi poročil in objavah  prič ter navigacijskega nadzora kmalu po izbruhu požara v borovem gozdu na Hydri, kjer so padle rakete iz njihovega ognjemeta. Gasilci so požar še isti večer pogasili.

Aretirane Kazahstance bodo v nedeljo zjutraj po nujnem obveznem postopku privedli pred kazenskega tožilca v Pireju. In upajmo da so že poleg kazni  dobili  tudi navodila za nakup enosmernih letalskih vozovnic proti Kazahstanu.

O Hydri

Hydra, otok v Egejskem morju ( glej puščico)

Hydra je ena glavnih turističnih točk za bogato klientelo v Grčiji, zlasti navtični turizem. Ime je dobila, ker ima nenavadno veliko vodnih virov in je zelo gozdnata. Zaradi ohranjanja narave na otoku ni motornih vozil. Plaže otoka sodijo med svetovno znane plaže.

 

Denar ki je v obratno sorazmerni funkciji od koristi za normalne užitke in danosti,  ni v redu denar. Kazahstanci  so dodali tudi »izvorno« zahodno azijsko nekulturo in še česa.

Grki bi rekli: Efharisto poli & fevga! 

Ali: ” hvala lepa in pojdite!”

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Balkan