Nekategorizirano

SDS & SLS: Skupna kandidatna lista za EU volitve je kvalitetna po strokovni in politični plati

Dr. Milan Zver, Romana Tomc, Patricija Šulin, Franc Bogovič, Franc Kangler, Alenka Forte, Davorin Kopše in Alja Domljan so danes naredili še en korak k zmagi na prihajajočih evropskih volitvah. Na sedežu Državne volilne komisije so  predsedniku Državne volilne komisije Antonu Gašperju Frantarju vložili skupno kandidatno listo SDS in SLS.

Nosilec skupne liste SDS in SLS dr. Milan Zver je ob tej priložnosti povedal, da so letošnje evropske volitve nekoliko drugačne, predvsem so zelo pomembne zaradi časa v katerem živimo, pa tudi v tem, ker sta prvič v zgodovini evropskih volitev moči združili stranki SDS in SLS. »Slovenski narod še nikoli ni živel v tako dobrem mednarodnem okolju kot danes,« je dejal aktualni evropski poslanec in poudaril pomembnost, da privabimo na volitve čim več takšnih volivcev, ki si želijo močno Evropo. 

»Prepričan sem v prepričljivo zmago, ker je lista izjemno kakovostna tako po strokovni plati kot tudi v političnem smislu,« pa je v izjavi za medije dejal dr. Zver. Ob tem je izrazil mnenje, da se bo na volitvah 26. maja ponovil uspeh iz evropskih volitev leta 2014. Takrat je stranka SDS dobila 3 evropske poslance, SLS pa enega. »Tudi tokrat računamo na vsaj štiri poslance,« je dejal dr. Milan Zver.

Na vprašanja glede pričakovanj glede same kampanje, je dr. Zver dejal, da pričakuje težek in napet boj, saj je EU pred pomembnim časom, kjer je pod vprašajem tudi njena eksistenca. »Evropski državljani bi morali tokrat izvoliti tiste stranke, ki bodo ohranile EU skupaj, kajti čakajo nas odločilna leta za ohranitev EU kot take, kot je bila spočeta. Kot velik mirovni in demokratičen projekt,« je povedal dr. Zver.

Na vprašanja o konkurenci na desnici, pa je evropski poslanec ocenil, da je desnosredinski pol manj razdrobljen, »nič pa ne kaže, da bi se leva sredina kaj bolj konsolidirala.« »Tudi zato imajo na prihajajočih volitvah izhodiščno prednost desnosredinske stranke,« je še poudaril dr. Milan Zver.

Vir:sds.si

Mogoče vam bo všeč