Nekategorizirano

SD si lasti nepremičnine iz prejšnjega režima

Zaplemba, oziroma bolje rečeno kraja stanovanj, vil in hiš, se je v drugi svetovni vojni zdela komunistom nekaj samoumevnega. Tako so iz hiše napodili ali celo likvidirali številne Slovence, lastnike hiš, vil, stanovanj ipd.

Po osamosvojitvi,  oziroma koncu komunističnega režima, so se našli komunistični njihovi nasledniki. Socialni demokrati, ki še danes razmišljajo po socialistično. In mislijo, da je njihovo tisto, kar so nekoč kradli njihovi isto misleči tovariši.

Stavba, v kateri imajo nasledniki partije danes svoj sedež, je bila nekoč v lasti judovske družine, ki je umrla v holokavstu. Po drugi svetovni vojni si jo je prisvojila partija, v nacionalizirani vili pa ni živel nihče. SD jo je dobil po osamosvojitvi z menjalno pogodbo, saj je Državni zbor RS potreboval stavbo na Tomšičevi ulici, v kateri je imel SD svoje prostore prej. Toda, pozor, omenjeno stavbo na Tomšičevi, ki je bila zgrajena že davnega leta 1879 kot Kranjska hranilnica in je bila v njej nato celo Banovska hranilnica, so po drugi svetovni vojni prav tako ukradli komunisti in v njej vzpostavili sedež Centralnega komiteja.

Agencija Parsifal je naredila anketo javnega mnenja in eno od vprašanj se je glasilo “Ali menite, da je prav, da je stranka SD – Socialni demokrati brezplačno dobila nepremičnine, ki so bile v lasti Zveze komunistov Slovenije?”. Več kot tri četrtine (77,1 odstotka) anketirancev  je bilo mnenja, da ni prav, da je SD brezplačno dobila nepremičnine, ki so bile v lasti Zveze komunistov Slovenije, da jim nepremičnine pripadajo, pa meni le 13,3 odstotka anketirancev.

Mogoče vam bo všeč