Nekategorizirano

SB Celje: »V bolnišnici so prepovedani obiski pacientov, od četrtka, 8. 10. 2020

V Splošni bolnišnici Celje so zaradi poslabšanja epidemiološke situacije do preklica dodatno omejili obiske. Od  jutri, 8. oktobra, bodo povsem prepovedani tudi obiski porodnic, ki so jih do zdaj lahko obiskovali le očetje novorojenčkov. Spremstvo partnerja pri porodu je do nadaljnjega še dovoljeno.

V skladu s tem ukrepom bodo od jutri naprej v celjski bolnišnici dovoljeni le še obiski kritično bolnih pacientov in hospitaliziranih otrok.

Obisk posameznega pacienta lahko traja največ 15 minut. Obiskovalci na obisk pridejo s svojo zaščitno masko, ki si jo namestijo pred vstopom in jo nato nosijo ves čas obiska. Brez zaščitne maske vstop v bolnišnico ni dovoljen.  Spremstvo porodnice pri porodu je do nadaljnjega dovoljeno.

 Obiskovalci bodo na vhodih še naprej morali opraviti epidemiološko triažo. Medicinske sestre bodo preverile tveganja za COVID19 po naslednjem vprašalniku.

V Sloveniji je trenutno aktivno okužena že 2426 oseb. Po podatkih  ki jih najdemo na sledilniku za COVID 19,  je bilo na Celjskem včeraj potrjenih kar 43 novih okužb, od tega v Celju zgolj dve. Največ okužb na  Celjskem so včeraj potrdili v Velenju, kjer je bilo okuženih 10 ter Slovenskih Konjicah s šestimi okužbami.

V celotni Savinjski regiji je skupaj aktivno okuženih 315 oseb, v Sloveniji pa 2426 oseb. Največ jih je v občini Ljubljana s 410 aktivno okuženimi, Celje na četrtem mestu jih ima 58.

Ob torkovem rekordnem številu na novo 356 okuženih, je stanje več kot zaskrbljujoče.
Odgovornost   ni samo priporočljiva lastnost ampak že obvezna in je potrebno neodgovornost tudi  sankcionirati.
 Hudiče  je odnesel šalo!

Vane T. Costa

 

 

 

Mogoče vam bo všeč