Nekategorizirano

Šarec in pomagači vohunili za poslanci. Odkritja neverjetna?

 

V zadnjih dneh močno odmevajo razkritja, da je Marjan Šarec v vlogi predsednika vlade skupaj s pomagači državo poskušal spremeniti v policijsko državo, kot je to v teh dneh opozoril Jožef Horvat, vodja poslanske skupine NSi.

Jožef Horvat je že v četrtek in nato v petek razkril, da je policijo zaprosil za vpogled v njegovo osebno mapo (datoteko) in ugotovil, da je bilo od novembra do maja 2020 v to vpogledano 22-krat. Nekateri vpogledi so bili upravičeni (za potrebe upravnih postopkov v povezavi z registracijo avtomobila in podobno), za 13 pa jih ne ve, kdo je vpoglede izvajal, od tega je bilo šest vpogledov v času, ko se je oblikovala nova koalicija. Eno od sledenj je bilo celo 24. decembra ob 23.25 uri.

Za evidenco vpogledov so zaprosili tudi ostali poslanci, nekateri še čakajo na podatke, Aleksander Reberšek (NSi) pa je te že dobil. S Horvatom sta ugotovila zanimive časovne korelacije. Eden od vpogledov v Reberškovo mapo je bil opravljen točno 35 sekund za vpogledom v Horvatovo mapi. Pri njem so zabeleženi vpogledi tudi z ministrstva za obrambo (takrat ga je vodil Karl Erjavec) in ministrstva za notranje zadeve (vodil ga je Boštjan Poklukar). Tudi ta vpogleda so bila v času pred nastankom nove vlade pod vodstvom Janeza Janše. Reberšek se je zato vprašal: “Zgolj naključje ali načrt za politično diskreditacijo?” Največ vpogledov je bilo v obeh primerih v nočnem času.

Z novo vlado je bila Bobnarjeva zamenjala že na prvi seji 13. marca 2020, zdajšnji notranji minister Aleš Hojs pa je te dni na Twitterju zapisal, da je število vpogledov, o katerih govorijo nekateri poslanci, šokantno. Že pred tem so se v delu javnosti, ne samo med najvišjimi politiki, poslanci in podobno, pojavljali sumi o nenavadnem obnašanju ministra Poklukarja, Šarca in tudi Bobnarjeve, ko so prihajali v stik s posamezniki tudi na nižjih ravneh, s prebivalstvom. Zdaj je jasno, da so si pred vsakimi tovrstnimi stiki najverjetneje nepooblaščeno in nezakonito ogledovali posamezne osebne kartoteke na policiji, s katerimi so nato prihajali v stik.

Kaj vse zajemajo naše osebne mape na policiji oziroma, kaj vse lahko obsega takšno sledenje? Na policiji so pojasnili, da policija “upravlja in vzdržuje evidence, v katerih zaradi opravljanja policijskih nalog uslužbenci policije zbirajo in obdelujejo osebne in druge podatke“. Več o tem niso zapisali. 

 

Mogoče vam bo všeč