Policija na terenu. Slika je simbolična. (foto: Dnevni avaz)
BalkanČrna kronikaEvropaPolitika

Sarajevo: Sporočila o podtaknjenih bombah na sarajevskih sodiščih

Danes,  pozno dopoldne so bila sprejeta sporočila o bombah na sodiščih po vsem Sarajevu.  Pregledi  po posameznih sodiščih potekajo.

Za katero sodišče se gre v sporočilu ni bilo navedeno, zato so pristojni  ukrepali na štirih lokacijah, je o tem  potrdila tiskovna predstavnica  sarajevskega kantonalnega  MNZ  Mersiha Novalić, je potrila za sarajevski AVAZ.

Obveščeno je bilo tudi Ustavno sodišče BiH, ki se nahaja v Ulici reisa Džemaludina Čauševića, ker se je to sodišče nahaja v stavbi Predsedstva BiH, je  zato bila celotna stavba evakuirana. Policija preiskuje tudi občinsko in kantonalno sodišče v Sarajevu v Šenoini ulici.

Samo upamo lahko, da takšni  pozivi in klici  niso izraz revolta ob včerajšnjem obisku slovenskega premierja  v njihovi državi.

To, obvestilo o podtaknjeni bombi, že drugo v nekaj dnevih, je rahlo simptomatično, predvsem zato ker  je bilo podobno obvestilo prejeto v njihovi soseščini, v Podgorici,  v črnogorski prestolnici. Ali je to izraz stanja napetosti glede na razmere v katerih živijo tamkajšnji prebivalci ali morda samo slučajno sovpadanje, za enkrat  je preuranjeno sklepati.

Vane T. Costa

vir in foto: Dnevni avaz.ba

Mogoče vam bo všeč

Več v:Balkan