Jutri na Rogli svetovni pokal v deskanju na snegu(foto: Tegov)
Dogodki in prireditveEvropaSlovenijaŠportTurizem

Rogla jutri gosti svetovni pokal v deskanju na snegu-Pojdite in si oglejte tekme!

FIS Svetovni pokal v paralelnem veleslalomu  Rogla 2023 v deskanju se bo odvijal jutri, v sredo 15. marca na smučarskih terenih  na Jasi, kjer se po navadi odvijajo tekmovanja v tej disciplini.

FIS Svetovni pokal v deskanju na snegu na Rogli v približamo tudi z konkretnimi številkami :

Z jutrišnjo izvedbo tekmovanja bo to sedaj že enajsti svetovni pokal po vrsti (od 2013 do 2022), dvanajsta tekma po vrsti (dve tekmi leta 2018).

Tekmovalci, ki so napovedani kažejo na številko 108 ter na  69 ostalih članov ekip. Število držav, ki bo imelo svojih tekmovalcev je 19. To so: Avstrija, Avstralija, Bolgarija, Češka republika, Gruzija, Italija, Japonska, Kanada, Koreja, Latvija, Nemčija, Nizozemska, Romunija, Poljska, Slovaška republika, Slovenija, Švica, Ukrajina in  Združene države.

Tekmovalci in ekipe so  že nekaj dni na Rogli. Tam so dejansko vsi, ki nekaj pomenijo v deskarskem športu.  Kot gostitelji se lahko pohvalimo,  da so med najboljšimi deskarji in deskarkami na svetu tudi slovenski tekmovalci, kot so  Gloria Kotnik, Tim Mastnak, Rok Marguč in Žan Košir, ki na domačem terenu lahko posežejo po najvišjih mestih.

Od ostalih pa lahko pričakujemo znana imena kot so Ester Ledecká,  deskarka in vsestranska športnica iz Češke ter Ramona Theresia Hofmeister in Nemčije.

Prav tako  ne smemo pozabiti  na odlične avstrijske deskarje, ki jih vodi Slovenec  Peter Kotnik, ki je bil nekaj sezon selektor Kitajske v tem zimskem športu ter prav tako  odlične poljske tekmovalce, ki jim  poveljuje Izidor Šušteršič, donedavni slovenski selektor deskarjev.

Od 09.do 15 ure se lahko dogaja nekaj za vas, nekaj kar vas lahko pritegne.

To bo tudi višek zimske sezone. Kar si Rogla nedvomno zasluži.

Vane T. Costa

foto: Tegov

Mogoče vam bo všeč