Nekategorizirano

Sandi Sendelbach in »Odprto Celje« po presojo na Evropsko sodišče za človekove pravice?!

Tričlanski senat ustavnega sodišča pod vodstvom dr. Špelce Mežnar, sicer naša someščanka,  je zavrnil vse tri ustavne pritožbe predstavnikov gibanja občanov »Odprto Celje« zaradi izločitve njihovih kandidatur za mestni svet Celja, vodstva mestnih četrti in krajevnih skupnosti in zavrnitve objave znaka gibanja na volilnih lističih. Njihov kandidat za župana, ki sicer zadnje dni hodi naokoli z hokejsko čelado, za primer moškega »spopada«, Sandi Sendelbach,  je sredo v družbi Janka Šoparja, Matjaža Pena in Karla Šrota izjavil: »Pritožili se bomo na Evropsko sodišče za človekove pravice! V oči pa bode dejstvo, da se  županski kandidat in najbolj izpostavljena oseba civilnega gibanja »Odprto Celje,«  v lokalnem okolju vede kot da so liste popolne, »vložene« brez napak in potrjene. Tudi sicer velja, da se ustavna pritožba sprejme v obravnavo, če gre za kršitev človekovih pravic ali temeljnih svoboščin, ki bi imele hujše posledice za pritožnika, ki presega pomen konkretne zadeve. To tukaj, po presoji senata Ustavnega sodišča, ne gre tako daleč  tako, da ni  vložene pritožbe  v obravnavo.

Na današnjem sobotnem političnem poligonu, imenovanem »predvolilna zadnja sobota na Zvezdi  in Stanetovi,« so bile stojnice, aktivisti ter priboljški in seveda glavni igralci političnega parketa. List, ki ne preferirajo na več, jih tudi ni tukaj. Stanje po treh četrtinah pretečenega predvolilnega maratona je naslednje:

Prvič, na predvolilno so se pojavile stranki DeSUS in NSi, sicer obe brez županskega kandidata z nejasno definiranim stališčem, katerega od županskih kandidatov bodo podprle. Poznavajoč  provinienco ter konformističen odnos bo prva zelo verjetno podprla kandidata SD,  druga pa aktualnega župana Bojana Šrota.

Da računajo resno s svojo kandidaturo za župana in uspeh s svojimi listami za svetnike v SD, pritrjuje  tudi visok obisk na njihovi stojnici v obličju in podobi Matjaža Hana, vodje poslancev SD v Državnem zboru.

V stranki SDS imajo lep občutek, predvsem pa pozitivne odzive, kakor na županskega kandidata tako tudi na vložene liste za svetnike.

Ne skrivajo optimizma in pravilnost  ter realnost in uresničljivost zastavljenih ciljev, kako pri izbiri za pridobitev županskega mesta  celotne liste CZL.

Slovenska ljudska stranka je v svojem pristopu k volivcu posamezniku pristopila kot, da je vsak naključen in namerni obiskovalec stojnice in njihove bližine njihov potencialni volivec. Iz Šmartinskega jezera bomo naredili Celjsko morje, nas prepričujejo iz plakatov in transparentov. Super, je nekdo zapisal na spletnih omrežjih. »V kolikor  boste  solili  to morje imam predlog in veze v Tuzli« in jim ponudi biznis,  ob proviziji seveda.

V času prisotnosti na poligonu jesenskih lokalnih volitev je pri prenekateremu dozorela odločitev komu in zakaj bodo ravno njega in jih volili.

V kolikor še ne,  pa je točno teden za to.  Kajne?

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč