Nekategorizirano

S finančnimi ukrepi bomo podprli slovenske družine

Eden od pomembnejših ukrepov Slovenske demokratske stranke v novem mandatu bo zagotovitev rešitve stanovanjskega vprašanja za mlade družine. Družine, ki ne bodo imela primernega stanovanja, bodo dobile kredit, ki se bo zmanjševal za 20 odstotkov ob rojstvu vsakega otroka.

Naslednji ukrep je uvedba univerzalnega otroškega dodatka, ki bo pripadal vsakemu otroku, ne glede na to, v kakšnih materialnih razmerah živijo njegovi starši.

Tretji ukrep je možnost odločitve za družinsko dohodnino, kjer bo družina kot enotna celica dobila obračunano dohodnino, ki bo znatno nižja, kot je sedanja individualna dohodnina.

Tudi ostali ukrepi, vključno z znižanjem stopenj davka na dodano vrednost na raven pred finančno krizo in uvedbo nove – nižje davčne stopnje za najnujnejše življenjske potrebščine, bodo pomembno vplivali na družinski proračun.

“Naš cilj je, da državljanom v denarnicah ostane več razpoložljivih sredstev za vlaganje v prostočasne dejavnosti, zdrav življenjski slog, dodatno učenje in izpopolnjevanje svojih talentov,” so v programski dokument za letošnje državnozborske volitve zapisali v SDS.

Mogoče vam bo všeč