Romunski voznik brez ene pnevmatike vozil kar nekaj časa po slovenskih cestah?????(foto: puc)
BalkanČrna kronikaprometSlovenija

Romunski voznik tovornega vozila vozil brez pnevmatike na priklopnem vozilu

Iz PU Celje sporočajo,  da so jih včeraj kar  nekaj  voznikov obvestilo, da so na avtocesti opazili voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil brez ene pnevmatike. Policisti Postaje promete policije Celje so voznika, romunskega državljana, ustavili na izvozu iz avtoceste v Dramljah.

 

Ugotovili so, da je zaradi neustreznih pnevmatik,  na drugi osi priklopnega vozila razneslo desno pnevmatiko, ki se je popolnoma razletela. Voznik napake na vozilu ni opazil in je brez pnevmatike vozil dlje časa, tako, da se je platišče popolnoma deformiralo. Zaradi dolgotrajne vožnje brez pnevmatike je bila tudi druga pnevmatika na desni strani preobremenjena in je obstajala velika verjetnost, da jo raznese.

Voznik je na  priklopnem vozilu prevažal gradbene pripomočke in opažne plošče.

Priklopno vozilo so na podlagi 76. člena ZMV-1 izključili iz prometa, do odprave tehnične neurejenosti. Vozniku pa izrekli globo, ki jo je poravnal na kraju.

Prometno varnost ogrožal romunski voznik

Vožnja s takšnim, tehnično neurejenim vozilom, predstavlja veliko nevarnost za udeležence v cestnem prometu in tudi za  samega voznika saj je stabilnost vozila vprašljiva.

Kaj je se potrebno omeniti?

To, da kako je možno da takšna vozila pridejo tako daleč noter v shengensko območje, da se pri tem šele pred Celjem ugotovi,  da vozilo sploh ne bi smelo odpeljati iz destinacije kjer je  naložen tovor.  Varnostno prometno vprašanje ki se ne reši samo z denarno kaznijo. Žal. In do kdaj bo tako?

Vane T. Costa

Vir in foto: puc&vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Balkan