Rok Možič blesti pri italijanski Veroni foto-Proelium
Nekategorizirano

Rok Možič: “Z veseljem sem prevzel vlogo nosilca tudi v Veroni«.

Slovenski odbojkarski reprezentant Rok Možič se je pridružil novemu kolektivu  Veroni takoj  po končanem septembrskim evropskem prvenstvu  na katerem je s slovensko reprezentanco osvojil srebrno kolajno.

Rok Možič je v Veroni takoj ob prihodu v ekipo prevzel vlogo vodje in postal eden izmed glavnih nosilcev italijanskega prvoligaša. Najprej je na sebe opozoril na pripravljalnih tekmah, nato pa je bil z naskokom najboljši igralec tudi na uvodnih tekmah državnega prvenstva. Verona je imela za uvod izjemno težka nasprotnika. Najprej se je pomerila z ekipo Trentina, nazadnje pa še z ekipo Perugia. Dva poraza nista še realen pokazatelj ekipe, razlaga Možič, veseli pa dejstvo, da je 19-letnik iz Maribora proti obema ekipama pustil izjemen vtis. Izstopal je predvsem proti eni izmed najboljših ekip na svetu – Perugii, kjer je zvezdniški zasedbi, na čelu s prvim zvezdnikom Wilfredo Leonom, nasul kar 24 točk.

Za vami sta prvi dve tekmi. Za uvod ste imeli tekmi proti Trentinu in Perugii. Doživeli ste dva poraza ampak ste pokazali dostojen upor ter tudi to, da se lahko kosate z vsemi ekipami. Tudi proti favoritom v prvenstvu. Kako si sam videl prvi dve preizkušnji?

“Za začetek prvenstva dve težki tekmi, prva proti Trentinu v gosteh, kjer smo imeli svoje priložnosti v drugem in tretjem setu, na žalost pa jih nismo izkoristili. Vidi se, da smo mlada ekipa, da se v nekih situacijah ne znajdemo tako dobro kot izkušenejše ekipe. Potem neka kvaliteta na papirju odloči v končnici, kjer odločajo res malenkosti, točka, dve se hitro obrneta. Žal na prvi tekmi nismo izkoristili svojih priložnosti. Sedaj druga tekma doma proti Perugii je pokazala en korak napredka, proti trenutno eni najboljših ekip na svetu. Odigrali smo dobro v tretjem in četrtem nizu. Na koncu smo skoraj preobrnili niz in jim vzeli mogoče tudi zmago. Na začetku dva poraza, ampak iz teh dveh tekem lahko izluščimo veliko dobrega. Pokazali smo dober napredek in gremo v naslednjo tekmo z dobrim občutkom.”

Po dveh tekmah si v italijanski ligi tik pod vrhom razpredelnice točkovno najbolj uspešnih. Kaj to zate pomeni po uvodnih tekmah?

“Vesel sem, da sem na vrhu razpredelnice, to je nek prikaz mojega dela v preteklosti, moje želje po zmagovanju, doseganju točk v sedanjosti. Igral sem vrhunsko na dveh tekmah, ampak kot sem rekel prej, na žalost smo dvakrat izgubili in najbolj bom vesel, kadar bomo zmagali. Četudi ne bo iz moje strani najboljša predstava, bom vedno poskusil v vsakem trenutku pomagat ekipi in v tistih trenutkih prevzel vlogo vodje na terenu. Naredil bom vse, da bo ekipa zmagala. Tako da dajem ekipo in zmago pred svoje individualne dosežke.”

Si, preden si prišel v Verono, sploh pomislil, da boš nosilec vaše ekipe? Kaj ti to pomeni?

“Vedel sem da imamo mlado ekipo, da bom dobil veliko priložnosti za igro. Ko sem prišel sem, sem že na prvi prijateljski tekmi igral dobro in sem pokazal zakaj sem si zaslužil mesto tukaj. Nato sem vse nadaljnje pripravljalne tekme dobro igral, napadal, blokiral in imel dober procent v napadu. S tem sem si zagotovil vlogo vodje, kar mi res ustreza. Tudi v domače klubu v Mariboru sem hitro prevzel vlogo nosilca in nekoga, ki v ključnih trenutkih prevzame odgovornost. Sem vesel, da je tako in z veseljem prevzamem to vlogo in jo bom tudi poskusil v prihodnje. Rad sem nosilec in uživam v teh težkih trenutkih, ko lahko ekipo popeljem do zmage v nizu ali celo tekme.”

Kakšni so plani za naprej? Sedaj na papirju morda vsaj malce lažji nasprotniki?

“Sedaj imamo naslednji vikend prost, saj se v Italiji igra superpokal in imamo dva tedna časa, da se dobro pripravimo na naslednje tekme. V petek nas čaka prijateljska tekma s Piacenzo proti Tončku Šternu. Upam, da se bomo dobro izkazali na tisti tekmi in da bomo popravili neke stvari iz teh dveh tekem, poskusili bomo odigrat še boljše kot smo zdaj, tako da se najboljše pripravimo na nadaljevanje sezone. Zdaj nas čakajo na papirju lažji nasprotniki, ampak v taki ligi kot je Italijanska nihče ni slab. Proti vsem moraš igrati 100 %, če ne, te to lahko hitro kaznuje. Ne bo lahko, ampak če bomo naredili še kakšen korak naprej, bomo lahko premagovali vse ekipe.”

Vir: Proelium.si

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč