Nekategorizirano

Rdeči-komi virus današnjega dne

Rdeči komavirus je mentalna in ideološko  nalezljiva bolezen, za katero zbolijo  ljudje in ne živali.  Najdemo jo povsod po svetu. Pogosto se pojavlja v obliki izbruhov, imenovanih revolucije. Do danes se je pojavil v več oblikah, v Sloveniji trenutno v velo-kolesarski izvedbi. Načeloma so zanj dovzetne odrasle osebe, tu pa tam se pojvi tudi v vrtcih, domovih za starejše občane, skratka povsod, kjer so zaposlene  osebe ne glede na strokovne reference, osebe s partijsko (rdečo) knjižico in nadlegujejo nič hudega sluteče tam obravnavane osebe.

Povzročitelj
Povzročitelji so rdeči-komi virusi, okrogli rdečkasti brez ovojnice. Ločimo sedem skupin virusov,  slovenska trenutna inačica velo-komi rdeči virus ki se širi s pomočjo krožnih bicikel vožnjah po večjih krajih po Sloveniji.

Doba inkubacije
Čas od okužbe, do pojava bolezni je različen.  Trajanje je odvisno  od vladajoče garniture v državi. V primeru levo rdeče vlade se virus potuhne, ker je dobro preskrbljen s hrano (beri denar) iz proračunskih napajališč za nosilce (gostitelje) virusa. Ima  ugodno klimo in se zadržuje pri posamezniku. Takrat se lahko zgodi da ostane  pri posamezniku celo cel mandat ugodno vladajoče ekipe,  ki skrbi za gojenje in ohranjanje virusa za hude čase.

Povsem drugačna slika je v kolikor nastopijo okoliščine, ki niso pogodu njihovim nosilcem, se pravi ob nastopu normalne in spodobne vlade ter  vladne garniture pride pa do  korenitega  zasuka pri inkubaciji. Ta doba postane kratka in se v trenutku prekine. če je dobila pravočasno sporočilo  naravno iz Murgelskih laboratorijev za spodbujanje in sledenje virusa. Samo še ugoden dan ( odločili so se za petek) in virus zapusti laboratorij in gostitelja ali se vsaj pelje z njim do mesta izbruha.

Način prenosa
Virus se prenaša  oralno in mobilno. Oralno, z govornim  sklopom orodij (usta, nos, jezik) kadar niso zasedene z drugačnimi oblikami občevanja s čezmernim govorjenjem, v kolikor je to artikulirano, sicer pa z gestikulacijami in kriljenjem če ne zavijajo pripomočke za proizvodnjo dimnih signalov za začetno inicialno neverbalno komunikacijo.

Hitro se prenaša pri okuženih osebah. Z rokami se virus kontaktno prenaša na hrano, vodo, na  nahrbtnike predmete in njihove lastnike. Redkejši je prenos z vdihavanjem okuženega zraka, aerosola, posebej če so prisotni nevedneži in naivneži, ki jih fluid, tekoča masa ljudi pobere in nese naprej.

Dovzetnost za okužbo 
Dovzetnost za okužbo je splošna. Okužijo se lahko odrasli, kdaj tudi otroci, posebej če jih imajo njihovi »zapohani » in neodgovorni starši v nahrbtniku ali spredaj za zaščito lastne strahopetnosti, da jim morebitni curek iz vodnih topov ne spere rdečo-komi povrhnjico.


							 .

Znaki bolezni

Odrasle osebe lahko okužbo prebolijo brez znakov in simptomov razen, če je doživetje in občutek vznesenosti premočan in jih spravlja v rdeči delirij, ki ga posredujejo podobnim rdeče-komi  mednarodnim   blaznežem. Spodbudijo jih, da aktivirajo vse za obuditev virusa v njihovem okolju.

Kužnost
Virus se v velikih koncentracijah izloča na trgih, ravnih površinah, kjer se zadržuje večje število potencialnih prejemnikov, ki so tam in si močno želijo biti del te okužbe. Bistvena sestavina, ki garantira zanesljivo okužbo je prepotrebni bicikel. Prične se že en dan ali dva dni pred pojavom oglasa na družbenih omrežjih v lokalnem, našem domačem jeziku, potem pa v več sleng variantah in seveda neizogibna mednarodna komponenta v obliki kakšnega beograjskega »čupavca,« ki jih podpira v boju za »bolji život,« seveda s pomočjo rdečega-komi virusa.  

Zdravljenje
Specifičnih zdravil za zdravljenje ni.

Preprečevanje bolezni

Edina in najbolj učinkovita  oblika preprečevanja je zapiranje proračunske pipe. Tu so možni različni pristopi, odvisno od prizadetosti možganov oseb,  ki imajo in gostijo ta rdeči-komi virus. Prenos bolezni se preprečuje z ustreznim osebnim pristopom, imenovanim »kreativnost.« Sredstva (beri denar) se ne dobi za dosedanje delovanje, ker  ga preprosto ni, oziroma » kriteriometer« ga ne zaznava. Od potencialnih 107  tisoč posameznikov, ki  jih kažejo evidence pri nekaj čez 27 tisoč nevladnih organizacijah, ima en del zagotovo realno možnost ozdravitve ali preprečitve ponovnega napada rdeče-komi  virusa na njihov možganski sklop.

Nasvet za konec.

Zelo dobro se je izkazalo v  zadnjem času  delo na poljih in v naravi. Mislili bodo da so  na kamboških riževih poljih zbudili se bodo vsako jutro  v osrčju Evrope.

Savinjska vabi!

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč