Nekategorizirano

Razmišljanje: Brutalizem (arhitekturna smer) in rdeče Prekmurje.

Na pred dnevi objavljen članek V FOKUSU pod naslovom Dejan Židan! A sem zate fašist?! je spodbudil,našega bralca O.B., da se je odzval s svojim razmišljanjem, v katerih razčlenjuje ozadja naporov “rdeče” oblasti, ki jo tako ali drugače usmerja nekdanji prvi človek Komunistične partije Slovenije in bivši predsedenik države Milan Kučan. Ni daleč od resnice, da je Židanovi SD, ki ima preko župana Aleksandra Jevška popolno oblast v Murski Soboti, naročil, da “mu Prekmurje naredijo spet rdeče;” če parafraziram nacističnega diktatorja Adolfa Hitlerja. In to se dogaja!

Razmišljanje: Brutalizem (arhitekturna smer) in rdeče Prekmurje

Prekmurje kot mejna pokrajina vse bolj postaja novodobna severovzhodna “Nova Gorica”. Tako kot so komunisti po II svetovni vojni na meji z Italijo postavili negativno zrcalno podobo zgodovinskega mesta na drugi strani ideološke zavese, tako gradijo novodobni neomarksisti podkrepljeni z postmodernističnim nihilizmom, “novo” Prekmurje v letu 2018. Danes je tukaj realnost, sanj jutri ne bo.

Zakaj Prekmurje?

Orbanova plebiscitarna zmaga v letu 2018, hrvaško “nadmudrivanje” nesposobnih marionetnih politikov izprijene vladajoče elite, itd… je pahnila staro komuniste na pragu demence v agonijo z nepredvidljivimi posledicami. Na izteku svojih z telesom pogojenih orodij, brez upanja v uspeh tuzemeljskega, poizkušajo svoje frustracije pred izdihom udejanjiti v Prekmurski distopiji. (anti-utopiji)

Človeška duša kakršnakoli in čigarkoli že je, se na koncu svoje zemeljske poti želi vrniti na mesto spočetja, k očetu in materi. Spočetje samo pomeni nedolžnost torej čistos samo po sebi. Očiščenje samo pa lahko povzroči travmo in agonijo. 

Težko se je odreči tovora če je ta edini smisel življenja. Odkrit boj z navideznimi demoni, ki prežijo na naš tovor je opozorilo, da gre nekaj hudo narobe.

Po neuspelih eksperimentih instalacije socializma (komunizem je utopija) in postmoderne multi kulturne družbe po raznih krajih v Sloveniji, EU in svetu, smo tako na vrsti Prekmurci. Lahko prevzamemo vlogo demonov. Izbrani smo za še en poizkus vpeljave socializma z vsemi predikati  “uspešnosti” in krivde za neuspeh. 

K temu gre seveda orvelovski novorek, in iskanje sovražnikov, ki kvarijo neokomunistični paradiž. Polno jih je. Vse vrste fašistov onstran rdeče zvezde. Vsak, ki noče sprejeti borbe v 2018 proti fašistom v Murski Soboti je fašist.

Beton, ki se razsipava pred kipom dveh propadlih držav in ene skupne zločinske ideologije pomeni tako brutalno utrjevanje tuzemeljskega nošenja tovora. Kot pa vemo ta nikoli ne pride skozi šivankino uho.
 
 

Mogoče vam bo všeč