Nekategorizirano

RAZKRITO! Slači kulturnika na mesec zaslužita 2500 evorv!

Financiranje Slovenskega mladinskega gledališča, kjer sta zaposlena slači-kulturnika Katarina Stegnar in Primož Bezjak se ni spremenilo niti v času korona krize, saj državni aparat skrbi za nemoteno financiranje njegovih programov. V Erarju lahko vidite, da je “zlobna, diktatorska” vlada gledališču, v mesecih aprilu in maju, namenila 490.971,85 evrov, zato je vsako natolcevanje, da bi naj trenutna vlada bila sovražnica kulture, iz trte izvita. Poklicali smo tudi Slovensko mladinsko gledališče, jih povprašali glede osebnih prejemkov obeh igralcev ter jim zastavili še nekaj drugih vprašanj, a nam bodo odgovore posredovali po elektronski pošti.

Zakaj za vraga potem ta dva kulturnika protestirata pred ministrstvom za kulturo? Tudi sedaj v času korona krize, je država kljub temu dala denar za program gledališčem in oba dobivata plačo 2500 evrov mesečno. Ona dva nimata nobenega razloga za protest.

Primožu Bezjaku je očitno postalo v času korona krize zelo dolgčas, saj je že nekajkrat opozoril na svoje protestniške nastope. Slovenski igralec, ki je zaslovel z vlogo v slovenski filmski uspešnici Petelinji zajtrk je med pomembnimi akterji delavk in delavcev v kulturi. Vedno bolj se izkazuje, da so protesti sami sebi namen, a medijski kartel v rokah levih tranzicijskih struj prikazuje njihov boj kot edinstven upor proti vladi.

Zakaj že torej protestira?

Mogoče vam bo všeč