Nekategorizirano

Razkrite podrobnosti iz otroštva kraljice Elizabete, ki so pretresle britansko javnost

Neznane podrobnosti o življenju britanske kraljice Elizabete je razkrila knjiga “Guverness” avtorice Wendy Holden.

Avtorica v novi knjigi omenja doslej neznano trditev, po kateri je kraljica Elizabete II trpela za obsesivno-kompulzivno motnjo, zaradi katere je na primer vedno pisala  v ravni črti, da bi se počutila varno.

Knjiga, ki jo na Amazonu opisujejo kot zgodovinsko in biografsko, pripoveduje o Marion Crawford, ki je bila učiteljica kraljice Elizabete, ko je bila mlada princesa. Eno poglavje, ki ga je napisal britanski “The Sun”, razkriva, da je Elizabeta II enostavno morala  zložiti svinčnike in krožnike, ko je to imela priložnost.

Marion, specializirana za otroško psihologijo, je spoznala, da gre za obsesivno-kompulzivno motnjo. Na vprašanje, zakaj tako ureja stvari, je Elizabeth odgovorila, da se zaradi tega počuti varno, na vprašanje, zakaj pa ji ni nikoli odgovorila – piše v knjigi.

Marion je sama priznala v svoji knjigi “Male princeske” iz leta 1950, da je bila takrat prihodnja kraljica, ki jo je imenovala Lilibet, zelo čeden otrok, ki je svoje stvari brezhibno urejala in hranial.

“Nekoč me je precej skrbelo za Lilibet in njeno oblačenje. Postala je skoraj preveč urejena. Zvečer je večkrat vstala iz postelje, da je lepo spakirala čevlje in oblačila” – je razkrila Marion.

 

Mogoče vam bo všeč