Nekategorizirano

Raziskave so pokazale: Kako dolga traja imuniteta na Covid-19

Glede na britansko študijo, opravljeno na zdravstvenih delavcih, ljudje, ki so preboleli covid-19, verjetno ne bodo ponovno okuženi v šestih mesecih po prvi okužbi.

Raziskava je dobra novica za več kot 51 milijonov ljudi, ki so bili okuženi s koronavirusom od začetka pandemije, so sporočili znanstveniki z univerze v Oxfordu, avtorji študije.

“To je res dobra novica, saj smo lahko prepričani, da vsaj kratkoročno večina tistih, ki so preživeli covid-19, ne bo ponovno okuženih,” je dejal David Eyre, profesor na Oxfordu in soavtor študije.

Redki primeri ponovne okužbe so vzbudili zaskrbljenost, da je imunost lahko kratkotrajna in da se lahko okrevani bolniki hitro ponovno okužijo. Toda rezultati te študije, opravljene na zdravstvenih delavcih, izpostavljenih koronavirusu, kažejo,da je ponovna okužba izjemno redka.

“Okužba s Covid-19 ščiti večino ljudi pred ponovno okužbo vsaj šest mesecev. Pri nobeni osebi, pri kateri so bila najdena protitelesa, nismo našli nove simptomatske okužbe pred 6 mesci”, je poudaril Eyre.

Raziskava je trajala 30 tednov, od aprila do novembra letos.

Mogoče vam bo všeč