Nekategorizirano

RAPER ZLATKO NEOTESANO IN NEKULTURNO DO POLICISTOV

Po rapersko je tožil, da se leta trudi, da bi prišel v ospredje in se spraševal, ali bo le cifra ali mož. Zdaj je končno znan vesoljni Sloveniji, vendar ne tako, kot si je sprva najbolj želel. Piše Reporter.

O njem se namreč ne govori kot o uspešnem slovenskem glasbeniku, temveč le še kot  o raperju Zlatku, ki je v sodelovanju s snemalci  nacionalne televizije s kričanjem v megafon prekinil državno proslavo, ter kot o najbolj glasnem protestniku petkovih shodov. Presega ga le še kričavi in cepetavi Jaša Jenull s svojim »au, au, roko mi lumjo!«. no sicer pa je raper Zlatko (bog ne daj, da bi mu delali reklamo), “zaslovel” 8v slabšalnem smislu seveda), potem, ko je snemalcu Nove24TV ukradel kamero, češ naj zbriše posnetek.

In ne samo to. Zlatko se je tudi do varuhov reda, ko so ga popisali, obnašal arogantno in neotesano, čeprav ga je policist, da bi pridobil njegove uradne podatke, ves čas spoštljivo naslavljal,. Policista je Zlatko kar tikal in nato še nevljudno spraševal, ali se njegov priimek Alič konča na mehki ali trdi č. Ni odnehal niti potem, ko se policisti niso več želeli ukvarjati z njim. Takrat mu je koristilo vse mogoče, še najbolj glasno dretje in za popestritev primitivna kletvica.

DOBIL JE STATUS KULTURNEGA DELAVCA?
Zlatko je bil rojen Ljubljani. Odraščal je na Fužinah, tam naj bi tudi dobil inspiracijo pri pisanju pesmi. Med njegovimi uradnimi podatki je omenjeno, da je po izobrazbi srednji lesni tehnik, v intervjujih za različne medije je povedal, da si je prek študentskega servisa vedno poiskal delo. Kot srednješolec je začel delati v hitri prehrani, v skladišču, mesec in pol je delal na kmetiji kot mizar, bil je tudi natakar in taksist. Najdlje je bil zaposlen kot urar, najprej honorarno pet let in nato več let še redno.

Potem pa se je posvetil glasbi. Očitno je tu našel dovolj razlogov za dober zaslužek. Pri tem pa mu pomaga tudi RTV s takšno in drugačno reklamo. V trinajstih letih glasbenega ustvarjanja je izdal enajst albumov, zadnjega naj bi ustvaril pod vtisom pisatelja Ivana Cankarja (???) ter dve knjigi. Pred štirimi leti je tako dobil status kulturnega delavca, kar pomeni, da mu vse prispevke plačuje država? Piše Reporter.

 

 

Mogoče vam bo všeč