Nekategorizirano

Quo vadis Slovenija – Covid »galop« šele prihaja v »formo«

Strašanska škoda ki so  jo načrtno delali in jo še delajo razni »laični« eksperti šele sedaj prihaja do svojih očitno »skrbno« načrtovanih rezultatov.

S čim so nas lahko »razveselili«  ulični »doktorji« in ostali kauč eksperti  vsevedstva?

V torek so v Sloveniji opravili 5891 testiranj na okužbo z novim korona virusom in potrdili 1503 primere. To je daleč največ doslej, najvišji dnevni prirast je bil v petek 898 okužb. Umrlo je osem bolnikov s covidom-19, 333 se jih zdravi v bolnišnicah, od tega jih 55 potrebuje intenzivno zdravljenje. S pomočjo ventilatorja jih diha 41. In poleg vsega se najdejo pristaši pristopa o rahljanju ukrepov, zagovorniki svobode  obolevanja na lastno odgovornost in neodgovornosti do drugih.

Bilanca do sedaj umrlih zaradi korona virusa v Sloveniji se je ustavila(upajmo za dalj časa) pri  200 osebah.

Po prvem valu  so Celjani sloveli po disciplini in spoštovanja ukrepov in spoštljivosti do svojih bližnjih  in someščanov,sedaj kaže  pa da so pri najbolj kritični masi v drugem valu popustile zavore in število strmo narašča. O tem priča tudi to da je v Celju število dnevnih pozitivnih okuženih poskočilo iz 17 v ponedeljek na 45 v torek, kar je četrto najvišje dnevno število v Sloveniji. Dosežek s katerimi se ne bi smeli postavljati in še manj  ga dvigovati  in postavljati na piedestal. V savinjski regiji je ta hip   929 aktivno okuženih, največ v Celju, kjer jih je 155 in Velenju, kjer jih je 144. V Šentjurju pa je aktivno okuženih 109. Teh lestvic dosežkov ni potrebno posebej izpostavljati in imeti za podlago usmerjenih oziroma ciljnih  debat.  Ne glede na smer  in namen debate. Zaskrbljujoče je zame in verjetno še za marsikoga  to da ob bežnem sprehodu po mestu naletiš na težke »debaterje« ki ob kavici za domov, s katero ne gredo nikamor,  še najmanj  domov,  in brez mask povsem blizu drug drugega odkrivajo do sedaj nam ne dognane resnice.  

Ali je  potrebno  tako lahkotno vzeti  vse okrog epidemije, ali preizkušati neke švedske ali »švedske« ter »fjužn« pristope pa presodite sami!

Ostanite zdravi  in bodite odgovorni!

Vane T.Costa

Mogoče vam bo všeč