Nekategorizirano

PU Maribor: Rop, vlom, zaseg orožja

Za policisti mariborske PU je zanimiv dan. Obravnavali so rop, vlom v stanovanjsko hišo in zasegli orožje. 

Oropala sta jo

Neznani storilec je sinoči okoli 19. ure, na Šarhovi ulici v Mariboru, pristopil do 37-letne peške in ji rekel, naj mu da denar. Ker mu ga ni dala, jo je prijel in nato vlekel za njeno torbico in jo dvakrat spotaknil, da je padla in spustila torbico iz rok. Med dejanjem je svojo zahtevo podkrepil z grožnjo tako, da je drugemu neznanemu storilcu, ki je samo stal zraven njega, rekel, naj mu da pištolo. S torbico sta neznanca stekla v smeri Korytkove ulice. Oškodovanka ni bila telesno poškodovana. Materialna škoda znaša okoli 1.000 evrov. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje ropa.

Vlomil v stanovanje

Neznani storilec je včeraj, med 13.10 in 13.45, skozi vhodna vrata vlomil v stanovanje na Poštni ulici v Mariboru. V njem je našel in odtujil ovojnico z denarjem. Skupna materialna škoda znaša okoli 7.500 evrov.

Zasegli orožje

Policisti Policijske postaje Maribor I so 7. 1. 2019, v Hotinji vasi, ob raziskovanju kaznivega dejanja goljufije, zasegli:

– polavtomatsko pištolo z nabojnikom, znamke FM HI POWER  INDUSTRIA ARGENTINA,

– 56 nabojev z napisom AGUILA 9 mm,

– repetirno puško z gladko cevjo in lesenim ročajem za repetiranje, znamke BROWNING, FIELD 

  MODEL “20”,

– 9   nabojev z napisom TORNADO CHEDDITE, kaliber 12 mm,

– 16  nabojev z napisom ROTTWEIL, RWSIGELO, kalibra 12 mm.

Po pregledu uradnih evidenc so ugotovili, da lastnik za opisano orožje in strelivo nima ustreznih orožnih listin. Zaradi tega bo zoper njega izpeljan prekrškovni postopek, zaradi kršitev Zakona o orožju.

Foto: PU Maribor

Mogoče vam bo všeč