Nekategorizirano

PU Celje:Zlikovca prijeli in ju privedli pred sodnika

Roka pravice  in iskanje   policije sta pripeljali   do prijetja  sostorilca  pri kaznivem dejanju,  ki se je zgodilo  25.  aprila   ko je  65-letni Celjan obvestil, da sta ga v dopoldanskih  urah oropala njegova 34-letna znanka in takrat še neznani moški.

Z   zbiranjem   obvestil   so   ugotovili,  da  je  34-letna  Celjanka,  v stanovanjskem  bloku  v  Celju,  pozvonila  pri 65-letnemu znancu. Ko ji je odprl  vrata, je z njo v stanovanje nepovabljen vstopil še 40-letni Celjan, ki  je  od 65-letnika zahteval denar. Ko mu je dejal, da denarja nima ga je vrgel  na posteljo in močno pretepel. Med drugim mu je zlomil ličnico, zbil zob  in  povzročil  še  več  drugih poškodb. Medtem je 34-letnica preiskala stanovanje.  Iz  denarnice  je  oškodovancu  vzela manjšo vsoto gotovine iz omare pa še dva srebrnika.

Storilca  sta oškodovancu    vzela  še  mobilni  telefon  in   ga  hudo poškodovanega zaklenila  v  stanovanje.  65-letnik  je  na  srečo našel rezervni ključ in zapustil  stanovanje  ter  pomoč  poiskal  v celjski  bolnišnici ter zadevo prijavil policiji.

Osumljena so že  izsledili in jima odvzeli prostost. Danes  so ju s kazensko
ovadbo, zaradi suma storitve kaznivih dejanj Rop po čl. 206/II KZ-1, Huda
telesna poškodba po čl. 123/I KZ-1 in Protipravni odvzem prostosti po čl.
133/IV,  že privedli k preiskovalnemu sodniku.

34-letnice do sedaj še niso obravnavali, 40-letnika so v preteklosti že večkrat ovadili zaradi sumov storitev kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Poslovno vejo s katero sta hotela preizkusiti srečo v businessu ni  ravno »pravšnja« izbira  preko katere  sta »načrtovala« priti do bogastva in spremenili življenjski slog. Ona verjetno , vsaj za pričakovati je, da bo mogla poiskati novega, bolj uspešnega »poslovnega«partnerja.

Čaka ju zelo verjetno obdobje » poglobljenega« študija v zato specializirane ustanove   z določenim programom za »odvajanje« od poprej pridobljenih veščin, ki  kot kaže,   niso pripeljale do uspeha in  do »dolgotrajnejše« kariere v poslovni »veji«.

Samo nadejamo se lahko  da ne bosta dobila preveliko popularnost in morebitna  dodatna posnemovalca.

V.K.T

Mogoče vam bo všeč