Nekategorizirano

PU Celje: V Štorah mrtev moški v zaklenjenem vozilu, tuja krivda izključena

Včeraj, nekaj pred 13. uro, so bili  na  PU Celje obveščeni o najdbi vozila v katerem je bila  mrtva  oseba.  V  vozilu sta bili vidni dve s cevko povezani posodi z neznano snovjo.

Ker  je  obstajala  možnost,  da  bi  pri  odprtju vozila prišlo do kemične reakcije,  so  v  sodelovanju  z  gasilci  in predstavniki Civilne zaščite zavarovali  širše območje okoli vozila.  Iz varnostnih razlogov so seveda najprej evakuirali  stanovalce  bližnje  hiše  in nato še stanovalce okoliških hiš. Skupno je bilo evakuiranih okoli 40 ljudi.

Ko je bilo poskrbljeno za varnost prebivalcev, so ob prisotnosti predstavnikov  oddelka za protibombno zaščito Generalne policijske uprave ter  predstavnikov  ostalih interventnih služb  odprli vozilo, v katerem je bil mrtev moški. Po vsej verjetnosti je storil samomor, čeprav to izrecno ne navajajo.

Pristojne osebe so v nadaljevanju zavarovale plastenke z neznano snovjo ter nekaj drugih predmetov iz vozila. Analiza le teh bo opravljena danes oziroma v naslednjih dneh.
Kasneje  je bila evakuacija preklicana. Nihče od takrat prisotnih na kraju dogodka ni bil poškodovan, prav tako ni bil poškodovan nihče od okoliških prebivalcev. .

Iz objave o preklicu iskanja pogrešane osebe Romana Rismana iz Teharij pri Celju, kjer se pa navaja  »Včeraj smo našli mrtvega na območju Štor. Tuja krivda je izključena.«
Po vseh zbranih obvestilih in ostalih izvedenih aktivnostih, bodo  s PU Celje o dogodku obvestili Okrožno državno tožilstvo v Celju.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč