Nekategorizirano

PU Celje: Tatvine, vlomi, požar in evakuacija-»bera,« ki ne da miru storilcem, še manj pa izvajalcem in poročevalcem

V  Celju  so policisti  v petek proti večeru obravnavali  dve tatvini. Iz garderobe ene  od srednjih šol je storilec v času treninga ukradel nekaj gotovine, iz športne dvorane v Celju pa avtomobilske ključe in mobitel. Iz vozila, ki ga je odklenil z ukradenimi ključi pa je ukradel še dokument in dva parfuma.

Spet v Celju. Nekdo si je zaželel glede na zimski čas,  vožnjo v »cabrio« slogu, oziroma svež zrak ali veter v laseh.  Seveda, brez posega v lastni žep ampak z odtujitvijo tujega premoženja.  Policisti so bili v soboto obveščeni o tatvini kolesa. Storilec ga je ukradel s hodnika bloka na Trubarjevi ulici v Celju.

Tudi na območju Žalske občine so nepridipravi »izvajali« svoje nečednosti v obliki tatvine pogonskega goriva.  Ne vemo pa  ali jim je zmrznilo gorivo ali preprosto zmanjkalo. Ponoči  so bili policisti obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila  parkiranega  v  Arnovskem  gozdu. Storilec ga je ukradel dobrih 750 litrov.

Da imajo tudi tatovi in vlomilci svoje »specializacije« priča dogajanje na drugem koncu regije. V  Loki  pri  Žusmu  so   obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel več kosov zlatnine,  se  pravi da je kazal »juvelirsko«  usmerjenost, ne  vemo ali je to bilo  zanj ali za naročnika.

Da je nedelja bila v pravem pomenu delovna pa lahko izvemo še iz preostalega dela dogodkov, ki so »popestrile« dan policistom in gasilcem.

Na  Menini planini se je v nedeljo pri turni smuki poškodoval 62-letni smučar.
Pri  padcu  si  je  zlomil  nogo.  Pri  prevozu  poškodovanega je sodeloval helikopter Slovenske vojske.

Včeraj  so policisti  v  Preboldu obravnavali požar.  Na pokopališču. Močan veter je prevrnil  več  gorečih  sveč, iz katerih se je ogenj razširil na ciprese ob ograji pokopališča in jih v celoti uničil.

Na Mežiškem koncu ni bilo mirnega spanca. Včeraj zvečer   so  stanovalci  bloka  na  Lenartovi ulici v Mežici zaznali vonj po plinu.  Gasilci  so  evakuirali 15 stanovalcev. Ker opravljene meritve niso
pokazale  povišane prisotnosti plina, so se kmalu vrnili v stanovanja. Vonj so  najverjetneje  zaznali,  ker  je  eden od stanovalcev pred tem menjaval plinsko jeklenko. Hvala bogu daje ostalo pri zaznavanju vonja in meritvah.

Pestrost dela policistov bi naj bila prvina njihovega dela. Če se le da z pozitivnim predznakom ali vsaj prijaznim in razveseljivim zaključkom.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč