Nekategorizirano

PU Celje: Policist na avtocesti ustrelil »pobesnelega« bika, ki je ogrožal življenja voznikov

Sinoči,  nekaj pred 23. uro, so bili na Policijski upravi Celje obveščeni, da je s kmetije na območju Celja  pobegnilo  okoli  20  bikov,  ki  so  podrli ograjo in se razbežali. Lastnik je vse bike, razen enega, s pomočjo sosedov, uspel spraviti nazaj v ogrado.  Bik,  ki  jim ga ni uspelo ujeti, je stekel proti avtocesti. In je  »soliral« ter ogrožal tuja in svoje življenje.

Nekaj čez  23.  uro,   smo  na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje,   prejeli klice voznikov, da na avtocesti, med avtocestnima izvozoma Lopata   in   Celje   Center,  v  smeri  Maribora,  promet  ovira  bik,  ki nekontrolirano  teka  po  avtocesti.  Policisti,  ki  so prišli na kraj, so poskušali  najprej z vozili omejiti bikovo gibanje, vendar je bil bik  zelo agresiven  in je z nekontroliranim  tekanjem po avtocesti ogrožal varnost v
cestnem   prometu   in  življenja  voznikov.  Zaradi  obstoječe  nevarnosti povzročitve  prometne  nesreče  in  s tem hudih posledic, je  bil  policist prisiljen  bika  ustreliti. Pri uporabi strelnega orožja ni bilo nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa. Glede  pobega  bikov,  ki  so  porušili  ogrado in se razbežali, še zbirajo obvestila o morebitni odgovornosti lastnika.

O tej nenavadni »dogodivščini« ki je ogrožala življenje in varnost, v primeru na avtocesti, se je končala »tragično« samo za povzročitelja nevarnosti. Lastniku v poduk, boljšo ograjo ali nadzor nad biki. Se zna zgoditi da poleg izgube bika, da bo deležen kazni.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč