Nekategorizirano

PU Celje: Konjiški policisti zasegli okoli 1.400 sadik konoplje

IZ  PU Celje so sporočili so   včeraj policisti Policijske postaje Slovenske Konjice,  v sodelovanju s predstavniki posebne policijske enote ter  vodnikoma službenih psov, opravili hišno preiskavo pri 44-letnemu občanu z območja Vitanja.

V bližini njegovega bivališča so našli večji nasad konoplje in zasegli okoli 1.400 sadik le te. V hišnih prostorih so našli in zasegli še okoli 500 g posušenih vršičkov konoplje.

 Za 44-letnega osumljenca so policisti odredili pridržanje. Danes bo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po  186/1 členu  Kazenskega zakonika, priveden k preiskovalnemu sodniku.

V preteklosti so ga že obravnavali zaradi tovrstnih kaznivih dejanj. Povratniki se vrača v »posel« ki ga obvlada, ne glede na nevarnost ponovnega  obravnavanja. V naslednjem obdobju bo najverjetneje  morda sledilo  obdobje globokega premisleka. Ali pa tudi ne.

Vane T.Costa

Mogoče vam bo všeč