Nekategorizirano

PU Celje: 44-letniku z območja Radelj ob Dravi zasegli orožje

Kot poročajo iz PU Celje so včeraj  v Slovenj Gradcu, na podlagi odredbe okrajnega sodišča, zaradi duma posedovanja nelegalnega orožja,  so opravili  hišno  preiskavo  pri 44-letniku  z območja Radelj ob Dravi.

Pri hišni preiskavi so našli in zasegli pištolo znamke HS, cal. 9 mm Luger z  dvema  nabojnikoma  in  63  naboji, za kar osumljenec ni imel ustreznega  dovoljenja  ter  staro  rusko  vojaško puško cal. 7,62x 39 z bajonetom, ki  spada v kategorijo prepovedanega orožja.

Poleg  orožja  so pri taistem osumljencu  pri hišni preiskavi našli in zasegli še manjšo količino heroina  in  konoplje  ter pripomočke za uživanje in preprodajo prepovedane droge.

Osumljenega  bodo  kazensko  ovadili  zaradi  suma storitve kaznivih dejanj Nedovoljena  proizvodnja  in  promet  orožja  ali razstreliva po 307. Členu Kazenskega  zakonika ter Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami,  nedovoljenimi  snovmi  v  športu  in  predhodnimi  sestavinami za
izdelavo  prepovedanih  drog  po  186. členu Kazenskega zakonika. Prav tako bodo  zoper  njega  izvedli  prekrškovni  postopek zaradi nelegalne posesti  orožja.

To, da posedovanje orožja poleg  očitno izraženega »veselja« do posredovanja, posebej če ni dovoljeno in legalno, predstavlja kljub nezakonitosti tega početja tudi  vir dobrega »zaslužka,« je tudi znano.  Prenos posesti orožja v roke drugega nezakonitega uporabnika  samo dodatno ogroža varnost državljanov.

Obstoja bojazen, da se to dogaja premalokrat  in da se v glavnem »pustijo« ujeti samo male ribe za nemoten potek večjih »dealov«.
Kako bi rad videl da se pri tem zadnjem stavku motim.
Vi tudi, kaj ne?

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč