Oblvadovalec in "amputator" Slovenije(foto: X)
BalkanPolitikaSlovenijaV fokusuŽivljenje

Prvi med enakimi, prvi za odhod! Amputator št: 1!

Čas teče,  postaja vse slabše. Afera je skupni imenovalec za vlado,  ki jo je sestavil in  jo(še kar)vodi Robert Golob. V  še ne dveh letih vladavine te vlade  jih  je  taista ustvarila toliko kot še nobena druga. Na čelu aferašev je premier Golob, med najhujšimi pa še Sanja Ajanović H., Čalušićeva, Stojmenov Duhova in Švarc Pipanova. In še kdo.  Čas je da mu jo kdo razstavi.  Preden se sesuje sama vase.

Amputatorji po resorjih vse počenejo, naredijo  ob žegnu  in  vedenju prvega med »amputatorji«.  Eni(kot da) to počenejo iz nevednosti in plitvosti ter  neposvečenosti materiji-resorju ki ga zasedajo formalno.  Le  premier to počne načrtno.  Da se njega v lastnih zamislih ne  moti  in ne zmoti.

Robert Golob, slovenski »Gurbanguli«!

Nekaj dni nazaj sem  v tujem tisku prebral o načinu vladanja Gurbangulija Berdimuhamedova(od 2006-2022) Turkmenskega predsednika, ki kljub odhodu ima  vpliv nad vsem dogajanjem v državi, seveda preko svojega sina Serdarja, ki je prevzel(dedoval) funkcijo predsednika države. V Turkmenistanu  gradijo mesto, ki se bo imenovalo po njemu in za katerega bodo  namenili  dobrih šest  milijard EUR, in da bo ob naznanitvi začetka delovanja  mesta  imelo 73. tisoč prebivalcev.

Robert Golob ne bo gradil svojega mesta, zato pa uspešno gradi svoj Elektro feud,  z prisvajanjem kompletne elektro distribucije v državi  kjer bo vse dedno in po sorodstvenih   linijah ter za zveste oprode. To naredi in uspe tako da dovoli da se določeni nevedneži, sami pogreznejo v korupcijski »drek« ter da se kasneje umirijo in ga pustijo pri miru.

Izhod. Odhod. Proces.

Žal je vse skupaj prišlo do te stopnje da izhoda  s  pomočjo laži in manipulacij z javnostjo ni več možno. Samo to lahko povem, ob vsem tem kar se dogaja in kaj imamo  bi se ta ekipa »amputatorjev«  morala spremeniti  v  politične »amputirance«, seveda z Robertom Golobom na   čelu.  Posloviti bi se morala že včeraj. Danes je voda(ali sneg) že v grlu invalidne države.

Se bo kdo zganil?

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Balkan