Ustanovni kongres SGU(foto: izrez zaslona)
Dogodki in prireditvePolitikaSlovenijaV fokusu

Politika: “Kako močan bo sijaj nove politične zvezde na strankarskem nebu Slovenije?

Politično ozvezdje Slovenije je včeraj  dobilo novo zvezdo, ki bo gor stala in sijala  in upanje dajala. Kot je tekom včerajšnjega dne bilo »urbi et orbi« oznanjeno,  je nastala Stranka Glas Upokojencev. Člani društva Inštitut 1. oktober in podporniki iniciative Glas upokojencev so v Ljubljani, v Smeltovi dvorani,   ustanovili stranko Glas upokojencev. Kot je dejal pobudnik Pavel Rupar, je cilj stranke izboljšati življenje upokojencev ter zagotoviti boljše socialne razmere za delavce in mlade, je zagotovil alfa in omega ter »spiritus movens« nove stranke.  Ob tem je napovedal udeležbo na evropskih in državnozborskih volitvah. Smelo, pravočasno. Ali tudi učinkovito in prodorno?

Pavel Rupar, predsednik Stranke Glas Upokojencev

Snovalec te stranke Pavel Rupar je na kongresu povedal, v svojem predstavitvenem nagovoru je poudaril,   da je njihov cilj izboljšati življenja upokojencev in zagotoviti boljše socialne razmere za delavce in mlade. Ne želijo, da jih predalčkajo na leve ali desne ampak da se govori o njih   takrat in o tem  ali jim bo uspelo kaj storiti za izboljšanje kakovosti življenja starejše populacije. Tudi vsi tisti ki bodo kmalu v tej številni »vojski« imajo možnost preko te stranke na svojo bodočo »varno« prihodnost. V preteklem obdobju dobrega leta, je bilo veliko entuziazma,  pripravljenost biti zraven pokazati da se da stopiti skupaj, izvajati pritisk,  delati na slišnosti in vidnosti do sedaj  zanemarjene  te tako velike družine slovenskega prebivalstva. Prej kot društvo so naredili veliko na terenski mreži. In tudi nekaj naredili.

Postavitev in izvolitev organov SGU(stranke glas upokojencev)

Uspelo jim je Izvolili so organe stranke. Za članice in člane izvršilnega odbora je glasovalo 286 prisotnih soustanoviteljev. Člane izvršilnega odbora je izvolilo 286 prisotnih, nihče ni bil proti, nihče se ni vzdržal. Za člane nadzornega odbora je glasovalo 286 soustanoviteljev, prav toliko jih je glasovalo za predlagano sestavo, brez glasu proti, prav tako brez vzdržanega glasu. Vseh ustanovnih članov stranke je sicer 439. Skupaj je  prisotnih 507 članov, gostov in povabljencev.

 

Vse je postavljeno na svoje mesto

Za prvega predsednika stranke Glas upokojencev je bil soglasno izvoljen pobudnik protestov, delovnih akcij,  Pavel Rupar.

Rupar se je po zaključeni izvolitvi organov in njega samega za predsednika,  zahvalil vsem prisotnim, nato pa k sodelovanju povabil tudi druge politične stranke. “Odprti smo za vse, če bo to za dobro upokojencev in državljanov Republike Slovenije,” je povedal ob razglasitvi rezultatov. Kot meni čestitk še ni prejel, jih pa pričakuje. Kot zanimivo se zdi pa to da v ekipi je poleg srčnosti prisotna tudi razumska organizacijska plat, ki bo »krmarila«  z delom  stranke po državi.  Prav to krmarjenje zna biti zelo naporno tudi  zaradi morebitnih čeri na katere lahko naletijo z čolnom  s  katerim bodo  pluli po razburkanem političnem morju.

Vane T.  Costa

 

Mogoče vam bo všeč