Nekategorizirano

Protestnik reper Zlatko lepo služi na račun države. FURS čaka na prijavo

Veliko smo že pisali o raperju Zlatku, oz. kot mu je ime Zlatan Čordić. Bicikl-protestniku, kjer se dere proti Janši. A ne glede na to, država ga lepo pita in od države je tudi odvisen. Od te države, ki mu nudi praktično vse. In proti tej državi protestira.

Raper s posebnim statusom na ministrstvu za kulturo?

Kulturnik in umetnik prisesan na državni proračun. Zlatko je, kot je včeraj v oddaji Kdo vam laže, povedal Bojan Požar, samozaposlen v kulturi. A država mu plačuje prispevke. Zanimivo je, da je komisija na ministrvu za kulturo ocenila, da je Zlatko, repar, taka zvrst umetnosti, ki jo mora država subvencionirati, čeprav gre za klasično komercialno glasbo.

Je pa zanimivo, da naj bi takrat, ko je dobil ta status, kjer mu država plačuje prispevke, tako Bojan Požar, raper Zlatko zaprl svoj s.p. in ustanovil društvo z enakim imenom, kot je bil prej njegov s.p., to pa  zaradi tega, ker država plačuje prispevke le v primeru, če prihodki ne znašajo več, kot 20.000  evrov na leto. Vse koncerte in ostale zadeve pa naj bi Zlatko speljal preko svojega društva. Kako pa to spelje preko FURS-a pa je drugo vprašanje.

Je pa zanimivo, da ima Zlatko tri otroke, brezposelno ženo in bi vsi skupaj z 20.000 evri na leto bolj težko shajali. Le kaj je v ozadju? Zagotovo bi to znal raziskati FURS.

Po besedah Bojana Požarja pa je čudno, da se Zlatko med protesti tako izpostavlja, zato ima zagotovo kakšne politične ambicije Levice.

 

Mogoče vam bo všeč